Toner in njegove značilnosti

Toner Brother

Pri tiskanju, ki ga nekateri izvajajo vsak dan, je potreben tudi toner. V bistvu je to kartuša, ki je namenjena laserskim tiskalnikom. Taka kartuša je napolnjena s posebnim prahom, ki je lahko različnih barv. To je odvisno od modela tiskalnika. Večina barv na trgu je črnih. Primarni barvni pigmenti pa omogočajo tiskalniku ustvarjanje najrazličnejših barv, in sicer s primernim mešanjem ter nadzorovanjem. Pri vsem tem je pomembno tudi, da vemo, da na trgu obstaja več vrst tonerjev.

Vrste tonerjev ter njihove lastnosti

Na trgu torej lahko izbiramo med več vrstami tonerjev. V prvi vrsti so to originalni oziroma tako imenovani OEM tonerji, za katere je značilno, da jih proizvede sam proizvajalec tiskalnikov. V nadaljevanju so izjemno priljubljeni tudi kompatibilni tonerji, ki veljajo za popolnoma nove tonerje in so proizvedeni s strani neodvisnega proizvajalca. Za obnovljene, to je naslednja vrsta tonerja, velja, da je bilo njihovo ohišje že uporabljeno. Takšne tonerje moramo primerno očistiti, zamenjati moramo tudi njegove vitalne dele ter jih ponovno napolniti. Za napolnjene tonerje pa velja, da se sami očistijo in se napolnijo s tonerjem oziroma s posebnim prahom.

Nov tonerV trgovini jih lahko srečamo pod drugačnimi izrazi

Trgovci, ki ponujajo tonerje na svojih prodajnih policah, pa zanje uporabljajo tudi druge izraze. Tako boste lahko za tonerje, ki niso originalni, slišali ali videli, da se uporablja izraz neoriginalen, kompatibilen, obnovljen in še kaj podobnega. V vsakem primeru gre torej za toner, ki ni originalen.

Kaj je še dobro vedeti?

O tonerjih je dobro še, da vemo, da so originalni dražji. Poleg tege je znano tudi, da so med različnimi znamkami neoriginalnih tonerjev ogromne razlike v kakovosti. Pogosto toner nekateri krivijo tudi za to, da se jim je pokvaril tiskalnik. Neoriginalen toner na primer ne more biti nikakor kriv za okvaro, prav tako seveda tudi ne originalen. Strokovnjaki nas opozarjajo, da je izpis s kakovostnim neoriginalnim tonerjem lahko enak originalu oziroma da je razlika po večini zanemarljiva. Le majhen odstotek ljudi v resnici potrebuje zares najvišjo kakovost tiska. V praksi to pomeni tiskanje načrtov ali česa podobnega. In še pomemben podatek: neoriginalni tonerji so lahko tudi do nekajkrat cenejši od originala.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji