Masaža stopal proti stresu

Antistresna masa_a

Masaža stopal je ena izmed najbolj priljubljenih storitev, ki jih lahko izberemo v masažnih salonih. Gre namreč za hiter in sproščujoč tretma, ki je primeren za praktično vsakogar, tudi za tiste, ki si ne morejo privoščiti veliko časa za obisk salona. Prav v takšnih primerih je morda masaža stopal najboljša izbira – če si po dolgem delovnem dnevu privoščimo trenutek razvajanja, je lahko antistresna masaža zelo učinkovita za zmanjševanje posledic stalne obremenjenosti na delovnem mestu in v vsakdanjem življenju.

Pogosto se masaža stopal izvaja v klasični masažni tehniki, ki naredi tretma enostaven in hiter, seveda pa nadvse sproščujoč. Poleg tega je tudi cena takšne masaže precej ugodna. Če antistresna masaža vključuje tovrstno masažo stopal, bo gotovo najboljša izbira za tiste, ki iščejo hitro in prijetno sprostitev. Seveda so na voljo tudi bistveno kompleksnejše masaže in daljši tretmaji, a preprosta masaža stopal je pogosto vse, kar potrebujemo za preganjanje posledic stresa. Nič čudnega, da marsikatera antistresna masaža vključuje klasične tehnike in masažo stopal, saj je prav ta opcija pisana na kožo za mnoge stranke, željne sprostitve.

Refleksna masaža stopal

Če pa smo že pri masaži stopal, ne smemo spregledati še refleksne masaže oziroma tako imenovane refleksoterapije. Gre za drugačno masažno tehniko, ki pa ni nič manj učinkovita in priljubljena. Tudi pri premagovanju posledic stresa se refleksna masaža stopal dobro obnese, zato je včasih tudi ta storitev vključena v tretmaje, ki se izvajajo prav proti stresu.

Refleksna masaža stopal je lahko oblikovana tudi v daljših tretmajih oziroma dlje časa trajajočih terapijah, a vseeno je možno dobiti tudi bistveno krajše programe. Tudi cena je za refleksoterapijo primerljiva s cenami drugih storitev v masažnih salonih, če seveda upoštevamo posamezne tretmaje enakih trajanj. Predvsem pa zagotavlja refleksna masaža stopal odlične rezultate v boju proti posledicam stresa in obremenitev, še posebej odpravlja utrujenost, napetost in bolečine.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji