Ali zdravstveno zavarovanje za tujino sploh rabimo ali ne?

zdravstveno zavarovanje za tujinoKo se ob praznikih odpravljamo na potep v druge države, je vedno pametno imeti tudi urejeno zdravstveno zavarovanje za tujino, saj smo le tako lahko mirnih živcev v primeru, če se nezgode slučajno pojavijo. Nič ni namreč narobe s tem, če zdravstveno zavarovanje za tujino za nas ali družino ni urejeno, saj (vsaj za enkrat) ne obstaja noben zakon, ki bi zahteval, da le-tega moramo imeti. Je pa, kot pravimo, vsekakor pametno, da si priskrbimo zdravstveno zavarovanje za tujino, saj ko se nezgode zgodijo in le-tega nimamo, je že prepozno. Poglejmo pa si konkretne primere, zakaj točno je zdravstveno zavarovanje za tujino dobro imeti, saj je razlogov kar precej.

Priskrbimo si zdravstveno zavarovanje za tujino, da ne bodo posledice zdravljenja preveč krute

Povedali smo že, da zdravstveno zavarovanje za tujino ni nujno, je pa vsekakor dobro ta tega imamo. Poglejmo pa si kar konkretne primere, saj bomo tako najhitreje videli, zakaj je tako.
Prvi razlog, zakaj je zdravstveno zavarovanje za tujino tako priporočeno, je, ker bomo v prvi vrsti imeli čisto vest, ko se bomo potekali naokoli po tujih državah.

Drugi razlog je, ker bomo v primerih zdravljenja ali pa hospitalizacije, zaradi sklenjenega zdravstvenega zavarovanja imeli tudi bistveno nižje stroške. Prav tako pa so vsi stroški transporta od kraja nesreče oziroma od tam, kjer bolnik je, pa do najbližje bolnice krijejo s strani ponudnika, pri katerem smo zdravstveno zavarovanje za tujino sklenili. Najpomembnejše pa je, da sklenjeno zdravstveno zavarovanje za tujino velja čez celo dobo našega potovanja in to 24 ur na dan in vse dni v tednu.

Prav tako pa je tako zavarovanje mogoče skleniti za eno osebo, v primeru, da pa potujemo s celo družino, pa obstaja možnost zavarovanja celotne družine na enkrat. Vidimo torej, da čeprav zavarovanje za tujino ni nujno, se nam le-tega splača imeti, saj so kriti stroški vseh zdravljenj in ne nazadnje tudi stroški transporta bolnika ali ponesrečenca.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji