Ogrevanje starejše hiše je praviloma večji izziv

Ogrevalni sistem s sončnimi celicami

Vsak, ki ima staro hišo, ve, kakšen projekt je ogrevanje v takšni hiši. Res je, da je odvisno, kako stara je hiša in s kakšnimi materiali je bila grajena ter na kakšen način. Poznamo kamnite hiše, hiše z zelo debelimi stenami grajene z opeko in hiše s tankimi stenami grajene z opeko. Vsekakor so najboljše in najmanj zahtevne za ogrevanje starejše hiše, ki so grajene z opeko in imajo debele stene.

V takšnih hišah je že opeka zelo dober izolativni material in kakšna posebej debela fasada ni potrebna. V kolikor pa potrebujete ogrevanje starejše hiše, ki je grajena z opeko, pa vendar so stene zelo tanke, je zagotovo še najbolje, da se odločite za izolacijo tako znotraj sten, kot tudi zunanje stene, pri čemer pa mora biti stiropor debel vsaj 8 cm, če pa bo še kaj več, pa še toliko bolje. Zavedajte se, da debelejši stiropor pomeni tudi posledično cenejše ogrevanje oz. hladnejše prostore poleti. V kolikor pa potrebujete ogrevanje hiše, ki je grajena iz kamna, pa je to še posebej zahteven projekt in v takem primeru se je vsekakor veliko bolje posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo povedal najbolj optimalno rešitev glede na to tudi, kje se nahaja vaša hiša.

Torej ogrevanje starejših hiš vsekakor ni tako enostavno kot se zdi in vsekakor zahteva mnoga dodatna prilagajanja in drugačne sisteme ogrevanja, pri izbiri katerih pa je dejansko najbolje, da vam pomaga lokalni strokovnjak, ne pa da si pomagate s kakšnimi spletnimi forumi ali pa priporočili in pripovedmi prijateljev.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji