Kako kupiti Bitcoin na bolj varen način?

bitcoin

Običajni način za nakup katere koli od kriptovalut, kar velja tudi za Bitcoin je, da potrebujete digitalno denarnico (ang. Digital Wallet) in da opravite nakazilo vsote npr. Evrov, ki jo želite zamenjati za kriptovalute, preko klasičnih metod plačila, kot je bančno nakazilo, debetne in kreditne kartice. Več o tem kako kupiti Bitcoin najdete na spletni povezavi https://incrementum.si/kako-kupiti-bitcoin/. Obstajajo pa tudi drugi načini, eden izmed njih je nakup kriptovalut preko kripto skladov, kot je to npr. kripto sklad Incrementum.

Bitcoin kupite preko kripto sklada

cryptocurrency

Eden najvarnejših načinov za nakup kriptovalut je zagotovo nakup preko kripto sklada. To pa predvsem zato, ker je tveganje, da dobički ne bodo dosegli pričakovanih in želenih rezultatov bistveno manjši, kot če npr. Bitcoin kupite preko zgoraj opisanega običajnega načina. Zakaj? Preko običajnega načina kupite le določeno kriptovaluto, lahko tudi več njih, ampak, če vrednost kupljene kripto valute zaniha navzdol, kar v kripto svetu ni nič posebnega, ravno toliko navzdol zaniha tudi vrednost vaše naložbe. Če pa Bitcoin kupite preko npr. Incrementum sklada, pa svojega denarja ne vložite le v eno kriptovaluto ampak v več njih hkrati in četudi vrednost posamezne zaniha navzdol, to še ne pomeni, da bo tudi vrednost vaše investicije zanihala navzdol. Da bi se nihaj navzdol zgodil v skladu, morajo v istem momentu vse kripto valute, v katere sklad investira, zanihati navzdol. Celo tako se lahko zgodi, da če navzdol zaniha le ena, ostale pa gor, bo vrednost vaše investicije tudi zanihala navzgor, česar ne bi bilo v primeru, če bi običajno kupili ravno tisto kriptovaluto, ki je zanihala navzdol.

Alternativni načini kako kupiti Bitcoin

kriptovalute

Zgoraj opisani običajni način se zaključi z nakupom določene kriptovalute preko borze, ki je podobna tistim, na katerih se trguje z delnicami in ostalimi vrednostnimi papirji, glavna razlika je v tem, da se na tej trguje s kriptovalutami.

Alternativni načini kako kupiti Bitcoin pa so:

1. Kripto sklad

Zakaj je nakup preko sklada varen, je opisano že zgoraj. Kako pa se tak nakup opravi? Zelo podobno kot nakup deležev npr. delniškega sklada, torej, če poznate način nakupa deležev delniškega sklada, potem poznate tudi način nakupa deležev kripto sklada. Se pa pri vsakem skladu način lahko malenkostno razlikuje od drugega sklada, zato je najbolje, da se o načinu pozanimate pri upravljavcu določenega sklada v katerega želite investirati.

2. Kripto bankomat

Bitcoin lahko kupite tudi preko kripto bankomata. To je praktično enak aparat kot navaden bankomat, le da lahko na tem bankomatu npr. Evre zamenjate za npr. Bitcoin.

3. P2P borza

P2P borza ali »person to person« borza za razliko običajnih borz praviloma ni anonimna, ampak se prodajalec in kupec med seboj povežeta in tako vesta en za drugega, seveda pa je mogoče uporabljati psevdonime, zato je težko govoriti, da tudi P2P borza nima ravno tako značaja anonimnosti kot običajna kripto borza. V P2P borzo vpišete kaj želite kupiti ali prodati in ko ta vaš »oglas« prebere nekdo, ki želi obratno kot vi, se vidva povežeta in opravita posel. Te borze omogočajo, da boste kupili ali prodali le tisto kar želite vi in po točno takšni ceni kot to želite vi, pa naj gre za Bitcoin ali katero koli drugo kriptovaluto.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji