Gradnja škarpe v betonski in kamniti izvedbi

Podporni zidovi oziroma škarpe služijo preprečevanju usipa in drsenju zemlje, hkrati pa so lahko postavljene tudi kot dekorativen element, ki zaokroži slog zunanjih površin, vrtov, dvorišč, dovozov in drugo. Pri gradnji je najbolj pomembna funkcionalnost in kakovost izvedbe ter dovršena estetika, ki se dopolnjuje z arhitekturnim dizajnom hiše oziroma objekta.

libela

V specializiranem podjetju Libela group z izkušenimi strokovnjaki izdelujejo kamnite, betonske in dekorativne škarpe, pri čemer lahko pri gradnji uporabijo lasten material ali pa naročnikovega. Pri izdelavi imajo individualen pristop, nudijo pa tudi brezplačen ogled površine in svetovanje glede najbolj optimalne rešitve.

 

Betonske škarpe v klasični izvedbi

Pri gradnji opornih zidov iz betona se strokovnjaki največkrat poslužujejo klasične tehnike z opaževanjem, pri čemer vgradijo ustrezno železno armaturo. Pri tem je potrebno pripraviti temelje in natančno izračunati dimenzije škarpe, zato da se zagotovi primerna nosilnost.

Na drugi strani je pri gradnji betonske škarpe pomemben postopek odvodnjavanja oziroma drenaže, kar v zalednem delu konstrukcije preprečuje pritisk in vdor vode na podporni zid ter hkratno spodkopavanje temeljev zaradi nenehnega pritiska vode. Če naročniki želijo betonski oporni zid obložiti z dekorativnim kamnom, je potrebno izvesti tudi postopek hidroizolacije.

Enostranske in dvostranske kamnite škarpe

Podporni zidovi iz kamna, ki dajejo estetski videz zunanjim površinam, so lahko izdelani tako, da je kamen viden iz obeh strani ali pa je vdelan v zemljo in viden le iz ene strani. Zato tudi ločimo dvostranske in enostranske škarpe iz kamna. Izdelava lahko poteka z različnimi vrstami naravnega ali obdelanega kamna in v različnih razporeditvah.

škarpeV specializiranem podjetju Libela group poleg kamnitih in betonskih opornih zidov izdelujejo tudi dekorativne škarpe, ki v videzu škarpnikov dajejo estetski videz dvoriščem in zunanjim površinam. V podjetju pripravijo tudi brezplačen ogled objekta in na podlagi tega pripravijo informativni izračun cene, ki ne vključuje skritih stroškov, saj zajema tudi vse postopke gradnje, kot je drenaža, temeljenje in hidroizolacija, ter izmerjene dimenzije izkopa in temeljev.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji