Blw metoda učenja prehranjevanja otroka

Če bi radi izvedeli več o tem, v kateri fazi otrokovega razvoja se blw metoda lahko začne izvajati, in še več o sami metodi in izvajanju, poiščite blw metoda na Veva, ki je prava zakladnica znanja glede tega načina učenja prehranjevanja. Tam boste iz prve roke izvedeli kdaj, kako, s čim začeti uvajati novo hrano, katera hrana je najbolj primerna, kako reagirati v primeru, da se otroku hrana zatakne. To je gotovo največji strah staršev in zaradi tega se blw metoda pri nas šele začenja širše uporabljati.

 

Blw metoda je pravi užitek za otroka

blw metodaNe pozabite, da je tekstura hrane pomembna. Hrana, ki jo priporoča blw metoda je mehka, koščki so ravno prav veliki, da jih otrok lahko prime, da v usta in prežveči, in so tudi barvno privlačni. Prvih nekaj dni uvajanja tega načina prehranjevanja, vaš otrok verjetno ne bo prav veliko pojedel. Bo pa zato z veseljem raziskoval s stiskanjem in drobljenjem hrane, lizanjem in ocenjevanjem na druge načine. Nič hudega, to je del učenja. Vaš otrok na začetku še vedno dobi večino kalorij in hranil z maternim ali adaptiranim mlekom, tako da ga lahko v miru pustite, da raziskuje in si vzame toliko časa, kolikor ga potrebuje.

 

Otrok bo poskusil vse, kar mu bomo ponudili

 

Hrano moramo otroku narediti privlačno, predvsem sadje in zelenjavo, v katerih se skriva toliko zdravih snovi.

vevaBlw metoda na Veva svetuje, da se pripravite na nered. Otrok bo namreč raziskoval hrano po svoje in v svojem ritmu. Morda bo koščke lepo nosil v usta, morda pa bi stvari razbil, umazal, pomazal, razpackal in naredil veliko zmedo pri vsakem obroku. A nič hudega, vse to je del spoznavanja nove hrane, novih okusov. Zato se ne jezite, ne grajajte, ne pritiskajte nanj. Za mizo naj otrok sedi z vami in je hrano iz enakih sestavin, kot je pripravljen vaš obrok. Kaj kmalu boste ponosni na to, da blw metoda resnično deluje.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji