Zaščita vašega doma in okoliša pred poplavo

Poplave dandanes sploh niso nič več nenavadnega, sploh če živite na bolj poplavnem območju. Z leti se je namreč nekako definiralo, katera območja so bolj ali manj poplavna, poleg tega pa lahko tudi sami na podlagi svojih izkušenj ocenite, ali je morda območje, kjer živite bolj dovzetno za poplavo v primeru večjih padavin ali podobnega. Vsekakor se, sploh v primeru bolj poplavnega območja, splača preveriti, ali na našem trgu morda obstaja kakšna tako imenovana protipoplavna zaščita. No, pa naj vam kar povem, da tovrstne zaščite vsekakor obstajajo, vprašanje je le, katera izmed takšnih zaščit bi bila najbolj primerna za vaš dom oziroma za vaš okoliš.

Pa poglejmo, katere protipoplavne zaščite lahko dobite pri slovenskih podjetjih.

Na trgu lahko najdete:

cevna protipoplavna zaščita

  • Panelne protipoplavne zaščite
  • Pregradne protipoplavne zaščite
  • Cevne protipoplavne zaščite
  • Proti-povratne ventile
  • In podobno.

Namenimo nekaj besed vsaki izmed zgoraj omenjenih protipoplavnih zaščit.

Panelna protipoplavna zaščita

Patentiran magnetni sistem je pri panelni protipoplavni zaščiti tisti, ki omogoča postavitev v le nekaj sekundah. Predhodno je sicer potrebno, da se vgradi prilagojen nosilni okvir, potem pa je uporaba povsem enostavna in vam tako v ključnih trenutkih prihrani veliko časa. Ta vrsta protipoplavne zaščite omogoča tudi tesnjenje pokrovov jaškov, torej da se zatesni jaške pred vdorom vode s površja v kanalizacijo. Gre za zaščito pred poplavo, ki je popolna vodotesen sistem z rekordno hitro postavitvijo in je optimalna rešitev za zaščito oken in vrat.

Pregradna protipoplavna zaščita

Gre za zaščito, ki je dolga 5 metrov, visoka 30 cm in težka okrog 8 kg ter tako nadomesti kar 110 pravilno nameščenih protipoplavnih vreč. Namestitev te protipoplavne zaščite je prav tako hitra in enostavna, opravita jo lahko dve osebi. Tovrstno zaščito se vzame iz transportne vreče ter se jo namesti na mesto, kjer želimo preprečiti razlitje poplavne vode. Lahko se jo uporabi tudi za zajezitev potoka, če želimo odvzeti požarno vodo ali pa se jo uporabi tudi pri posredovanju v primeru razlitja nevarnih snovi.

Cevna protipoplavna zaščita

Gre za edinstven sistem zaščite pred neurji in visokimi vodami. Tovrstna protipoplavna zaščita deluje na princip »z vodo proti vodi«. Cevi se napolni z zrakom, spoji v poljubno dolžino, nato pa se jih s pomočjo gasilskih cevi napolni z vodo. Gibljivost te zaščite omogoča prilagoditev terenu, teža vode pa zagotavlja stabilnost cevi proti odrivanju. Višina protipoplavne zaščite je nekje od 0.5 do 1.3 metra.

Proti-povratni ventil

To je zaščita proti poplavi iz kanalizacijskih vodov. Gre za patentiran sistem zaščite, ki omogoča pretok le v smer iz objekta pri vseh dimenzijah cevovodov. Možno ga je vgraditi na že obstoječe kanalizacijske sisteme brez kakšnih gradbenih posegov.

Če vas zanima še več glede protipoplavnih zaščit in kje jih lahko dobite, vam po lastnih izkušnjah priporočam, da obiščete spletno stran podjetja Pal inženiring, ki je specializirano na področju protipoplavnih zaščit ter komunalnih strojev in opreme. Strokovnjaki vam bodo tudi svetovali, katera izmed ponujenih protipoplavnih zaščit bi bila najbolj primerna glede na vaše potrebe. Ne odlašajte več in se tudi vi še danes zaščitite pred neprijetnimi posledicami poplave.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji