Wifi termostat za ogrevanje doma

Wi-Fi termostat

Kot smo že vajeni, nam internet vsakodnevno olajšuje življenja z že skoraj vsakodnevnimi iznajdbami. Pametne ure, pametni telefoni, računalniki, avtomobili  in podobno, so stvari, ki nam pomagajo čim bolj preprosto preživeti naš vsakdan. Dejansko si že večino stvari v življenju urejamo samo s pomočjo pametnih naprav, kar nam vzame veliko manj časa in pa seveda napora, kot je to vzelo našim prednikom. Z internetom se nam tako vedno bolj olajšuje tudi dostop do raznih informacij. Ena izmed ugodnosti nove tehnologije je tudi WiFi termostat oz. dostopna točka. To je naprava, ki nam omogoča, da preko web serverja lahko dostopamo do termostata s pomočjo katerekoli pametne naprave z dostopom do interneta, kot so računalnik, tablica ali pametni telefon. Stvar je izredno priročna, saj kjerkoli že smo in če imamo dostop do svetovnega spleta lahko preverimo trenutne stanje v našem domu in po potrebi nastavitve termostata lahko tudi spreminjamo.

Večina Wifi termostatov na tržišču uporablja standard 802.11b, kar nam dejansko pove, da je WiFi termostat združljiv z veliko večino brezžičnih usmerjevalnikov na tržišču in da so podprti sistemi med drugim WEP,WPA in pa WPA2.

Prav tako ima večina sodobnih Wifi termostatov dve možnosti za programiranje. Prva je 5/2 dnevni način programiranja in je predvsem primeren za tiste, ki imajo en stalen urnik programiranja v času delovnega tedna od ponedeljka do petka, drugega pa preko vikenda, ko so prosti. Medtem, ko ima 7 dnevno programiranje nastavljeno opcijo, da za vsak dan v tednu posebej nastavimo drug urnik programiranja.

Vemo, da postavitev in namestitev brezžičnih omrežij velikokrat prinese malo težav, ampak pri nastavitvah Wifi termostata pa je stvar drugačna, nastavitev je namreč izredno enostavna. Ob nakupu Wifi termostata, dobimo poleg njega še USB ključek, ki ga preprosto vstavimo v naš računalnik in v priloženo programsko opremo vnesemo zahtevane informacije našega brezžičnega omrežja. Tako naš Wifi termostat tudi črpa energijo iz našega računalnika in ga ni potrebno priklapljat še na kako električno omrežje.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji