Veste, da mandljevo olje priporočajo za nego obraza?

mandljevo olje

Tako kot se mandljevo olje uporablja v številnih drugih primerih, je primerno tudi za negovanje obraznih delov kože. Samo mandljevo olje za obraz priporočajo številni naravni zdravilci, ki trdijo, da je dobro predvsem za nego okoli oči, saj naj bi z nanosom le-tega upočasnili nastajanje gubic in se počasi tudi znebili že nastalih. Tako rekoč se mandljevo olje uporablja za upočasnjen videz staranja, kar pa je nekaj, česar se vsaka ženska pa tudi marsikateri moški dan danes še kako poslužujejo. In prav je tako, zakaj ne bi izkoristili nečesa, kar nam mati narava tako lepo ponuja. V primeru, da vas zanima še več podrobnosti o mandljevem olju, si o njih preberite v nadaljevanju.

 

Kakšno mandljevo olje je primerno za nego obraza?

Če še ne veste, vam lahko povemo, da je mandljevo olje izjemno zdravo, saj v sebi nosi ne samo znane proteine, ampak tudi vrsto drugih bogatih snovi kot so na primer kalij, cink in dobri stari vitamin E. Po navadi se mandljevo olje za obraz kupuje v njegovi grenki obliki, saj če še ne veste sta nam na voljo dve vrsti mandljevega olja. Prvo je sladko in je povsem užitno, saj je pridelano iz samih oreščkov, medtem ko se grenko uporablja predvsem za zunanjo uporabo, torej tudi za obraz in sicer zaradi razlogov, ki lahko vodijo do zastrupitve ni priporočeno za notranje uživanje.

Torej, ko kupujemo mandljevo olje za obraz, bo imelo boljši učinek grenko, pazite pa, da ga pri tem ne zaužijete in pa izogibajte se stiku z očmi. Kakršnokoli mandljevo olje pa že uporabljate, pa ga na obraz nanesite z kosmom vate, na katero ste nakapali olje in ga nato nežno nanesite na obraz. Mandljevo olje kožo blaži in umirja ter preprečuje nastajanje novih gub, kot tudi zmanjšuje kolobarje okoli oči. Nahrani našo kožo in nam poda lepo mladostno kožo, ki je na dotik tako mehka kot dojenčkova ritka.

 


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji