Kako se določi cena za Google oglaševanje?

Strokovnjak za ADW

Google oglaševanje je tudi pri nas v zadnjih letih postal zelo zanimiv in vedno bolj priljubljen, saj tudi uporabniki teh oglasov ne smatrajo za kakšne vsiljive viruse ali kaj podobnega. Vendar pa je tudi vedno več različnih pogojev, pod katerimi različne oglaševalske agencije ponujajo samo Google oglaševanje. Tako se pri nekaterih podjetjih določi za Google oglaševanje cenik na podlagi različnih paketov, ki vključujejo bodisi neko omejeno število klikov ali pa paketi določajo neomejeno število klikov, pa je cena na klik že v naprej določena ali pa za Google oglaševanje določajo celo mejo zneska, ki jo lahko v posameznem mesecu dosežejo s posameznim paketom.

Kakršen koli način boste izbrali, paketi so za Google oglaševanje najslabši, saj so večinoma najdražji in imajo največ omejitev

Glede na vse omejitve je najboljše, da se določi kar nek odstotek provizije, ki se ga plača podjetju, ki Google oglaševanje upravlja, saj je takemu podjetju v interesu, da stranka dosega najboljše rezultate in če bodo rezultati zelo dobri, potem bo stranka veliko raje porabila na Googlu več denarja, kar posledično pomeni višjo provizijo za upravljalca. Prav tako pa je vsekakor priporočljivo, da je kampanja za Google oglaševanje v lasti stranke in ne v lasti upravljalca, saj tako lahko kadar koli že pogleda, kaj upravljalec dela, kako dela, lahko celo predlaga spremembe, ima kadar koli želi dostop do analitike in lahko tudi sam vplača toliko sredstev, kot si želi. Seveda je najbolje večino stvari delati po posvetovanju z upravljalcem, da se slučajno kaj ne naredi narobe in se sistem popolnoma ne poruši. Vedno bolj pogosto se ravno iz tega razloga stranke celo odločajo, da vplačila namesto njih izvajajo prav izvajalci, sami pa potem izvajalcu plačajo račun za tovrstna vplačila.
Paketi pa so najslabši ravno zaradi vseh omejitev, cene so kar nekako pavšalno določene, prav tako pa paketi praviloma sploh ne predvidevajo lastništva kampanje. Vsekakor je tako najbolj pošten in pravilen način obračun provizije od porabljenih sredstev.

Najbolj pošten način za Adwords obračunavanje pa najdete tukaj: https://adwords.dominatus.si/


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji