Vam grozi rubež hiše ali stanovanja? Kaj storiti?

Dražba nepremičnine

Vsekakor je veliko preveč družin, ki zaradi morda niti ne tako zelo velikih zneskov ostalo brez glave nad streho, veliko pa se jih tudi preveč zadolži in tako pride do rubeža. Se pa tega lahko tudi izognete, seveda z pravno pomočjo in kar nekaj znanja, delček pa bo predstavljen tudi v nadaljevanju. Navadno se pred samim rubežem zgodijo še drugi opomniki in tako vsaj trije opomini, ker želijo terjatve izterjati v postopkih pred sodbe. Ker se je najboljše sodnih terjatev izogibati, se skušajte dogovoriti za obročno plačilo dolgov in tako tudi preprečite stroške sodnih izterjav, ki so lahko zelo dragi postopki.

Izvršilna sredstva so prav tako različna, najpogostejši so seveda stalni dohodki kot je pokojnina in mesečna plača. Predvsem pa je stvar v tem, da je rubež upniku najdražja rešitev in si zato prizadeva, da bi se temu na vse možne načine izognil in skušal od dolžnika denar izterjati kako drugače. Prav zato je večina upnikov zelo dovzetna za kakršne koli dogovore – že majni zneski, s katerimi boste začeli poplačevati dolg denimo z vašo plačo bodo morda dovolj. Če mu to nebo uspelo, pa bo moral pričeti z dragimi postopki, za začetek izvršbami nepremičnine ali pa premičnin.

Prav tako si upnik tudi prizadeva, da če že pride do rubeža, pride že prej tudi do osebnega stečaja in tako upnik zarubi gotovino, saj nepremičnine ali predmeti niso zagotovljeni, da jih bo lahko prodal. Vsekakor je zato tudi za vas bolje, da preden upnik pristopi do vas z nalogom za poplačilo dolgov, priskrbite gotovino, da mu poplačate vsaj en del, ter se nato z njim dogovorite za nadaljnje obroke plačila. Tudi če pride do postopka, je ta dokaj počasen in zato imate tudi v tem času še čas, da dolgove poplačate in se z upnikom dogovorite v svoje in seveda njegovo dobro.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji