Težko je najti avto, ki je doživel toliko kot Renault Clio

avto-magazinSe morda spomnite kakšen drug avto, ki bi doživel toliko kot zdaj že znameniti Renault Clio in se hkrati tudi tako dobro prodaja kot ta avto? Jaz osebno ne, saj če pogledamo, njegova zgodovina sega že kar skoraj okoli 30 let, to pa je zavidanja vredna številka, ki je uspela temu francoskemu proizvajalcu. Še najbolj mu konkurira VW Golf, ki pa se v Sloveniji vseeno ni toliko kupoval kot novi avtomobil kot Renault Clio. V nekem trenutku je skoraj da vsak peti avto po cestah vozil Renault Clio, vmes pa je bil Golf.

 

Kako to, da je lahko Renault Clio tako uspešen model?

Če pogledamo malo bolj v preteklost, lahko vidimo, da je bil Renault Clio na našem trgu priljubljen že takoj, ko se je pojavil. Potem pa so v tovarni ves čas skrbeli za nadgradnje in novosti, ki jih predstavijo kar vsako leto na novem modelu, hkrati pa so v času, ko se je ta model prvič predstavil, naredili že vsega skupaj 5 različnih generacij, katerim so kasneje začeli dodajati tudi daljše izvedbe modelov, tako da so si družine lahko kupile Renault Clio tudi kot prvi družinski avto.

Dejansko če pogledamo, imajo potencialni kupci na voljo res lepo prihodnost, da bo Renault Clio poskrbel morda tudi za še tisto zadnjo malenkostno pomanjkljivost, ki jo ljudje vidijo in zaradi katere se ne odločijo za nakup. Je pa tako, danes Renault Clio sledi tudi največjim avtomobilom s svetlobno hitrostjo in večkrat tudi preseneti s kakšno novostjo, ki jo kdo drug niti predstavil še ni, tako da lahko rečemo, da kupci nikakor niso prikrajšani za kakšen dober izum ali pa novost. Glede na to, koliko pa je trenutno še vedno zanimanja zanj, pa lahko skoraj zagotovo rečemo, da se bo Renault Clio prodajal še zelo dolgo časa in tudi kupce razvajal s številnimi novostmi, ki uporabo naredijo še bolj enostavno.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji