Hiše iz lesa so hiše sodobnega časa

Lesene hiša

Vse pogosteje opažamo, da so vedno bolj priljubljene hiše iz lesa. Les je že od nekdaj veljal za enega od najboljših materialov, ki ima izjemno dobre lastnosti, s katerimi se ne morejo primerjati drugi materiali. Tovrstne hiše pa niso samo izjemno varne ter praktične, ampak so lepe tudi na pogled.

Lesene hiše osvajajo predvsem podeželje

Če bi se malce sprehodili ali popeljali po naši deželi, bi ugotovili, da so hiše, ki so narejene iz lesa, še posebej priljubljene na podeželju oziroma v predmestju. Marsikdo bi se strinjal tudi s trditvijo, da take hiše najbolj pašejo ravno v tako okolico. Nič pa seveda ni čudnega, če tako hišo ugledamo tudi v mestih. V resnici  moderne lesene hiše pašejo povsod, saj je njihov izgled izjemno prijeten tako v mestih kot tudi na podeželju.

Izdelava hiš na ključ

Hiše, ki imajo za glavni material les, pa so znane tudi po tem, da imajo izredno veliko stopnjo potresne varnosti. Taka hiša se namreč veliko bolj elastično odzove na tresljaje, ki prihajajo iz tal. To pa posledično preprečuje mehanske poškodbe lesa. Pri njeni gradnji se torej uporabljajo tudi naravni materiali, ki veljajo za povsem neoporečne. Ljudje pogosto iščejo lesene hiše na ključ, saj tako imajo zagotovljeno tudi garancijo za storitve, kot so plesanje, polaganje ploščin in izdelava električne napeljave v hiši.

Bivalni prostor iz naravnih materialov

Vpliv naravnih materialov na bivalno ugodje v hiši pa je vsekakor izjemno blagodejen, kar je v današnjem času izjemno pomembno in tudi koristno. Poleg tega pa je tu še veliko dodatnih argumentov, zakaj je dobro imeti lesene hiše.

Pomemben in odločujoč argument je vsekakor tudi kratek čas gradnje in možnost vselitve v približno petih mesecih od pridobitve gradbenega dovoljenja. Prav tako je vsekakor potrebno poudariti, da taka gradnja lahko preživi več generacij. Njena minimalna življenjska doba je namreč več kot sto let, seveda če jo pri tem primerno vzdržujemo. Izjemno priljubljene pa so v zadnjem času tudi lesene mobilne hišice, ki se uporabljajo tudi za namene na turističnem področju. Poglavitna prednost lesne hiše je izjemna hitrost gradnje ter odlična zračnost, ki pripomore k zmanjšanju vlage v prostorih.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji