Talno gretje

talno gretjeNaše domače živali so zelo rade na toplem. Mački sta se prej stalno stiskali na kavču ali na vrhu radiatorja. Odkar smo preklopili na talno gretje, končno spet uporabljata svoji postelji na tleh. Občasno se tudi zlekneta direktno na parket in se zadovoljno pretegujeta. Staro peč na olje smo zamenjali s toplotno črpalko. Radiatorje po celi hiši pa je zamenjalo talno gretje. Nič več naših tal ne prekrivajo debele preproge. Prej so bila tla premrzla, da bi nanje zjutraj stopil bos. Sedaj je jutranje vstajanje veliko prijetnejše. Iz postelje stopimo direktno na topla tla in se nasmejani sprehodimo do kuhinje na zajtrk. Ne samo mačka, cela družina je zadovoljna.

Ta rešitev ni primerna samo za novogradnje. Tudi starejše stavbe lahko prenovimo. In to brez globokega razkopavanja obstoječih tal. Obstajajo že dva centimetra debeli paneli, ki jih lahko položimo v že končanih zgradbah. Tako lahko enostavno položimo talno gretje v vsak dom, učilnico, pisarno.

Toplota se po prostoru širi enakomerno. Mačka, ki sta se prej stiskala na radiatorju, sta sedaj srečna na tleh kjerkoli v stanovanju. Talno gretje je naš dom naredilo veliko prijetnejši. Toplota pa širi od tal navzgor. Tako nam najprej ogreje mrzle noge. Glava pa je ravno toliko višje, da ni nikoli prevroče. Sistem se odziva na spremembe zelo hitro. Višanje ali nižanje temperature v prostoru opravi v presenetljivo kratkem času. Upravljanje pa je čisto enostavno.

Naše talno gretje ima kar deset let garancije. Zato vemo, da nas bo prijetno grelo še kar nekaj časa. Prostor, ki ga je prej v dnevni sobi zasedal radiator, pa smo koristno uporabili. Tam je sedaj otroška mizica za igranje. Z veliko škatlo igrač. Kljub simpatičnim modrim stolčkom pa malčka strašno rada sedita kar na tleh. Zakaj pa ne. Ni več nevarnosti da bi se na mrzlih tleh prehladila.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji