Avtoplin Plineks

avtoplin plineks

Avtoplin je posebna mešanica plina, na katero delujejo avti na plin. Dostopen je na že več kot osemdesetih Petrolovih črpalkah po Sloveniji. Skupaj jih že petindevetdeset. Utekočinjen naftni plin je, če preračunamo porabo, kar za polovico cenejši od bencina. Je pa tudi veliko bolj prijazen do narave. Pri vožnji avto na avtoplin ne proizvaja trdih delcev, poleg tega pa so izpusti strupenih plinov veliko manjši. Za več informacij kliknite na Avtoplin Plineks.

Vozila na avtoplin izpuščajo v zrak kar dvajset odstotkov manj CO2. Tako so ne samo varčni in tišji. Uporabljamo jih lahko tudi na cestah, kjer veljajo posebne omejitve varovanja okolja.

Avtoplin se odziva na toploto ozračja. Zaradi tega na črpalkah ponujajo zimsko in poletne verzijo. Zimskim razmeram prilagojen plin je na voljo od srede novembra pa do konca maja.

Tudi pri nas se vse več ljudi vozi na avtoplin. Bolj priljubljen je v Veliki Britaniji, kjer sta navdušena uporabnika angleška kraljica in njen mož. Japonci so se odločili za boj proti nepotrebnemu onesnaževanju njihovih mest. Uzakonili so obvezno uporabo avtoplina v vseh taksijih.

V Španiji so vse bolj pogosti avtobusi na avtoplin. Tudi po Ameriških avtocestah se vozi vse več večjih vozil na plin. Zmotna je teorija, da je avtoplin primeren le za osebna vozila. Prav tako dobro se obnese v težkih tovornjakih in avtobusih.

Vložek v predelavo vozila, da bo vozil na avtoplin, se povrnejo v približno letu in pol. Predelava je opravljena v približno dveh do treh dneh. Bližje nam si lahko vzamemo za zgled Dunaj. Tudi tam se že vozi ogromno avtobusov na avtoplin.

Ni vam treba skrbeti, da bi kje sredi izleta ostali brez goriva. Polnilnice so že po celi Sloveniji in Evropi. Ni nobene nevarnosti, da bi morali kakšen daljši izlet zaključiti z klicanjem AMZS in ga žalostno pričakati ob cesti. Avtoplin je dosegljiv že v vsakem kotičku Slovenije.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji