Prodajate stanovanje? Kako to storiti v najhitrejšem možnem času?

Dražba za hišo v Domžalah

Mnogi so mnenja, da stanovanja ni težko prodati – a tukaj se še kako motijo. Razen če stanovanje ni na odlični lokaciji, z izjemnim razgledom, je novo in urejeno ter ima čudovito okolico ter je prodajano pa nizki ceni, stanovanja žal ni tako lahko prodati. Prav zato je pomembno, da v prodajo ne greste z preveliko samozavestjo, saj stanovanja morda ne boste prodali po takšni ceni, kot jo je morda nekdo drug ali pa je oglaševana na internetu. V realnosti je vse drugače, sploh če se vam z prodajo zelo mudi, bodo kupci na  vas pritisnili in kmalu boste v situaciji, ko boste ceno morali znižati, saj drugače stanovanja ne bo želel nihče kupiti.

Prav zato je pomembno tudi drugo mnenje, in najem cenilca, ki vam bo stanovanje, ki ga prodajate pomagal oceniti na realno ceno. Pomembno pa je tudi, da pred prodajo pripravite in ga primerno očistite ter uredite – naj izgleda čisto in ima kakšen pridih zelenja, a v primerni meri. Poleg tega morate stanovanje tudi poslikati in slike objaviti na spletne strani za prodajo, da bodo ljudje sploh vedeli, da ga namreč prodajate.

Lahko pa stanovanje tudi prodate na dražbah. Dražba je namreč postopek prodaje ali nakupa nepremičnin (tudi premičnin) in tukaj se v zadnjem času odvija vse več prodaj – tudi novogradenj. Dražba ponuja tudi nakupe, ki so pri nepremičninah tudi za polovico nižji od originalnih cen in zato zelo privlačni za ljudi, ki prvič kupujejo svoje stanovanje in še nimajo veliko finančnih sredstev. Je pa tukaj tudi veliko zank, ki se jih morate zavedati, da ne boste na koncu ostali praznih rok ali pa z stanovanjem, ki bo potrebno prenove za več denarja, kot je bilo vredno. Zato se v takšnih primerih vedno obrnite na strokovnjake, ki vam bodo svetovali z nakupom ali prodajo na dražbi.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji