Načini ogrevanja

Prihaja čas, ko se bodo temperature počasi spuščale do minusa in bomo spet iz omare potegnili naša zimska oblačila. To bo tudi čas, ko bomo morali poskrbeti, da bo v našem domu prijetno toplo. Mogoče si mislite, da je do zime še dolga, toda vse se lahko hitro spremeni. Po nekaj deževnih dneh in nizkih temperaturah boste gotovo morali malo zakuriti, da vas ne bo zeblo. Zato je sedaj pravi čas, da razmislite o ogrevanju vašega doma ali stanovanja med zimo. Tudi cene goriv so sedaj nekoliko nižje kot v času kurilne sezone.

Med kurilno sezono so stroški za ogrevanje kar visoki, zato je dobro preveriti in poiskati cenejše oblike ogrevanja, kar lahko najdete na strani . Ogrevanje hiše je možno na več načinov: na premog, drva ali biomaso, kurilno olje, plin ali gretje s klimo na električno energijo. Starejše hiše na podeželju imajo večinoma cenejše ogrevanje na drva, novejše pa uporabljajo ogrevanje na kurilno olje, ki je enostavnejše, saj preprosto samo pritisnete na gumb. V mestnih stanovanjih prevladuje ogrevanje na plin, daljinsko ogrevanje preko toplotne postaje, lahko pa izberete varčne električne radiatorje. V blokih so stroški ogrevanja razdeljeni enako na vse stanovalce, stroške pa lahko zmanjšate z uporabo elektronskih delilnikov porabljene toplote in tako vsak stanovalec plača toliko, kolikor toplote je dejansko porabil.

Pri novogradnjah prevladuje IR ogrevanje, ki je podobno sončnemu ogrevanju, prostorom daje takojšno toploto, poleg tega pa zdravo in ekološko. Ta način ogrevanja pa ima še dve dodatni prednosti: je cenovno ugodno in toplota se enakomerno razporedi po celotnem prostoru.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji