Kako izbrati pravi hladilnik

Če ste se odločili za prenovitev kuhinje boste verjetno zamenjali tudi hladilnik, predvsem zato da se bo barvno in stilsko ujemal z novim pohištvom in novimi kuhinjskimi elementi. Pri tem imate na voljo razne vrste hladilnikov, ki pa se po ceni precej razlikujejo. Prva odločitev, ki jo bo potrebno sprejeti je ali boste kupili vgradni ali prostostoječi hladilnik. Pri vgradnih sama barva in material hladilnika niti nista tako pomembna, medtem ko boste pri prostostoječih lahko izbirali med aluminijem ali inox materialom, klasično belo barvo ali katero koli drugo barvo glede na izbrano pohištvo.

Zelo dobra izbira je hladilnik, ki je energetski razred vsaj A, če pa želite še bolj energetsko varčen hladilnik, pa izberite A+ ali A++.  Glede energijskih razredov vam lahko svetujejo tudi pri podjetju Pozitivna energija s spletno stranjo .

Tisti, ki imate v kuhinji dovolj prostora lahko izberete hladilnik, ki je kombiniran z zamrzovalnikom. Večinoma so taki hladilniki oblikovani tako, da je hladilnik zgoraj, zamrzovalna omara pa spodaj, ker se manj uporablja. Če pa zamrzovalne omare ne uporabljate preveč pogosto, lahko izberte tudi tak hladilnik, ki ima znotraj hladilne omare zgoraj predal, kamor lahko spravite manjšo količino hrane, ki jo želite zamrzniti.

Zanimivi so tudi hladilniki, ki delujejo na plin, ker jih lahko postavite tudi v prostor, kjer nimate električne napeljave. Ti hladilniki porabijo kar nekaj plina, zato so bolj primerni za občasno rabo, sicer boste morali bolj pogosto menjati plinsko jeklenko. Tretja izbira pa je kombiniran hladilnik, ki lahko deluje na plin, ali pa ga preprosto vključite v električno napeljavo.
Nekatera podjetja vam pri dostavi in montaži novega hladilnika nudijo tudi odvoz vašega starega hladilnika.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji