Krovstvo je poklic, ki počasi izumira

krovstvo

Dandanes se večina mladih usmerja v poklice, ki so v terciarnem sektorju, torej na storitve. Programiranje in grafično oblikovanje sta še posebej priljubljena, saj je možno delati od doma in tudi dobro zaslužiti. Klasičnih poklicev, kot sta krovstvo in kleparstvo, pa je vedno manj, zato je tudi čedalje težje najti dobre strokovnjake. In ker je ponudba dosti skromnejša od povpraševanja, tudi sama storitev ni več poceni. Krovstvo je tudi nevarno delo, saj je potrebno delati na višini, kjer so možne razne nezgode in poškodbe. Še posebej pa tako delo ni priporočljivo, če imate težave z višino.

Krovstvo in kleparstvo sta poklica, ki zahtevata kvaliteto

Zahtevna in rizična dela so še posebej dobro plačana, saj je poleg običajnega elementa opravljenega dela potrebno upoštevati tudi komponento nevarnosti. In ni lahko opravljati kvalitetnega dela v nevarni situaciji. Krovstvo je vsekakor eno od takih del, kjer je v vsakem primeru potrebna izjemna natančnost – priznajmo, noben noče nove strehe, ki pušča – hkrati pa je tudi precej nevarno, saj so običajno tudi najnižji objekti dovolj visoki, da bi morebiten padec lahko pomenil poškodbe ali kaj hujšega. Zato je krovstvo poklic, ki ga ne opravlja mnogo ljudi in je predvsem v domeni moških. Kvaliteta pa je stvar vsakega posameznega ponudnika in stopnje angažiranja delavcev.

Dela na višini niso enostavna in zahtevajo previdnost

Vsa dela na višini so zahtevna in lahko tudi nevarna. Tudi obrezovalci dreves se soočajo z nevarnostmi, ki jih ponuja krovstvo, prav tako tudi recimo delavci, ki so zaposleni v podjetjih, ki skrbijo za električno energijo. Vzdrževalci omrežij morajo plezati na visoke drogove in druge objekte, kjer je dodan tudi element nevarnosti električnega udara, kar se tudi lahko pripeti ob spletu nesrečnih okoliščin. To pa je nekaj, česar se delavcem, ki se osredotočajo na krovstvo, ni potrebno bati. Njihova skrb je dobro opravljeno delo, velika višina delovnega prostora in varen korak, s katerim skrbijo za lastno varnost med opravljanjem svojega dela.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji