Kakšni morajo biti delovni stoli za zdravnike

Pod pojmom delovni stol si najverjetneje večina med vami najprej predstavlja dobro zasnovanega pisarniškega. Lahko rečemo, da so delovni sedeži kot neka podkategorija pisarniških, lahko pa jih seveda štejemo pod svojo kategorijo opreme. Delovni stoli za določeno vrsto poklicev morajo biti še posebej dobro zasnovani. Pri tem mislimo zlasti na tiste poklice, ki neredko od ljudi zahtevajo precej sedenja.

Ergoles

Delovni stoli za zdravnike morajo biti na primer zasnovani tako, da na njih lahko brez težav presedijo tudi do več ur na dan. Kljub temu pa je še kako dobrodošlo, da si vmes vzamejo odmor ter se vsaj malce razgibajo. Tega se zdravniki zagotovo tudi sami dobro zavedajo.

Vrhunsko zasnovani ergonomski stoli

proizvodni stol

Delovni stoli za zdravnike so vrhunsko ergonomsko zasnovani ter odlično poskrbijo predvsem za dobro oporo hrbtenice ter ledvenega dela pri dolgotrajnem sedenju. Popolnoma nastavljivi ergonomski stoli zagotavljajo, da zdravniki večino dela opravljajo ob najmanjšem mišičnem naporu, najmanjši obremenitvi sklepov ter najmanjši porabljeni energiji.

Telo je v času sedenja v ravnovesju. Posledično je dobro poskrbljeno za to, da mišice niso predolgo napete ali pa predolgo pokrčene.

Ergonomsko sedišče in mrežno hrbtišče

Kvalitetni delovni stoli za zdravnike praviloma vključujejo ergonomsko sedišče iz spominske pene. Ta se prilega uporabniku. Prešita je s trpežno ter kakovostno tkanino. Naslon je prilagodljiv in mrežast s samodejnim nastavljanjem višine. Naslona za roke sta lahko 3D nastavljiva, z mehko oporo. Nastavlja se ju lahko po višini naprej ali pa nazaj, prav tako levo in desno. Na takšen način se odlično zagotovi bolj pravilna drža pri dolgotrajnem sedenju.

Naslon za glavo in ledvena opora

Delovni stoli za zdravnike in druge zahtevnejše poklice morajo imeti tudi dobro zasnovan zaslon za glavo. Nosilec naslona mora biti prav tako nastavljiv po višini. Naslon za glavo pa po višini ter nagibu. Ledvena opora je tudi nastavljiva po višini.

proizvodni stol

Dobrodošel je tudi naklon hrbtišča z zaklepanjem. Podnožje stola je lahko izdelano iz aluminija z visokim sijajem. Pomembno vlogo imajo kolesa in ne nazadnje še možnost nastavitve moči nagiba naslonjala.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji