Izolacija fasade omogoča ogromne prihranke

izolacija fasadeTo, kakšne in kolikšne prihranke izolacija fasade omogoča, vedo najbolj točno povedati tisti, ki so kar nekaj leti živeli v stanovanju, ki je imel slabo izolacijo. Takrat je bilo treba ogrevati stanovanje preko celega dne, da se je lahko vzdrževalo temperaturo, ponoči, ko se je ogrevanju ugasnilo, pa je temperatura padla tudi za tri ali več stopinje. Seveda je jasno, da je izolacija fasade v takem primeru slaba in da jo je nujno treba čim prej obnoviti, je pa tudi res, da izolacija fasade ni najbolj poceni projekt, da gre za to kar precej denarja, zato je po eni strani tudi razumljivo, zakaj se ljudje stežka odločijo zanj.

Izolacija fasade v stari hiši

Če ima katero stanovanje slabo izolacijo, je to vsekakor kakšna stara hiša, v kateri je bila izolacija edina debela stena in nobenega izolativnega materiala. Ko se naredi izolacija fasade na taki hiši, so prihranki res izjemno veliki in v takih primerih se investicija v izolacijo povrne prej kot v petih letih. Res je, da je pri starih gradnjah splača še najbolj res zelo debela izolacija, hkrati pa je treba preveriti tudi vlago v stenah in najprej to odpraviti, v kolikor se nahaja v stenah, vendar pa pri večjih debelinah tudi dobite subvencijo eko sklada, tako da se strošek precej zmanjša, če upoštevamo tudi subvencijo.

Tudi počutje je pomembno

Seveda ne smemo razmišljati samo o tem, kolikšni so prihranki. Treba je poudariti tudi to, da se počutje in na splošno klima v stanovanju izredno izboljša, ko je izolacija fasade narejena, saj tudi ni več tolikšnega nihanja v temperaturi, ni treba imeti več ves čas vključenega ogrevanja, kar pomeni tudi veliko manj suhega zraka, prav tako pa se tudi ne boste več bali odpreti oken, da se zamenja zrak, saj boste vedeli, da se bo stanovanje hitro spet segrelo, ker stene niso več tako hladne.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji