Ekološka pridelava ajdove kaše

Ajdova kaša

Ekološko kmetijstvo rešuje probleme ekologije v sodobnem svetu. Bistvo ekološkega kmetovanja je, da se dela skupaj z naravo in ne proti njej. Razlogi so predvsem zdrava in varna hrana, skrb za počutje živali in varstvo okolja ter spodbujanje biotske raznovrstnosti. Na tak način pride tudi ajdova kaša iz ekološke pridelave. Ekološko kmetovanje ni zgolj kmetovanje, ampak je način mišljenja in življenja. Vsako živilo se ocenjuje gleda na prehransko vrednost (minerali, vitamini in kalorije), okus in uporabnost.

Ajdova kaša iz ekološke pridelave ima prav tako vse naštete značilnosti. Ajdova kaša upošteva tudi vse socialno – kulturne in ekološke vrednost. Ajdova kaša ima visoko ekološko vrednost, ker se pri njeni pridelavi zelo pozorno ravna z naravnimi viri. Ko se prideluje ajdova kaša na ekološki način, je zelo pomembno kolobarjenje in povečanje ali vsaj ohranjanje rodovitnosti tal. Ajdova kaša ima zelo rada organska gnojila, in sicer hlevski gnoj in kompost ter kameno moko. Zelo pomembno zanjo pa je tudi, da se njiva primerno obdeluje in vsaj tri krat letno kolobari. Ekološka živila lahko v Sloveniji kupimo neposredno na ekoloških kmetijah in eko tržnicah, ajdova kaša, ki je ekološko pridelana, pa se lahko dobi tudi na spletni strani www.malinca.si, kjer jo dobite za zgolj 6,85 EUR.

Podjetje Malinca na svoji spletni strani ponuja kar nekaj ekološko pridelanih proizvodov po zelo sprejemljivih cenah, še posebej za ekološko pridelana živila, zato vam ne bo žal, če se boste odločili in preverili kaj vse ponujajo. Prepričan sem, da se boste odločili za več kot en produkt.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.