Zakaj se najbolj priporočajo implantati?

implantatiVam izgled vašega zobovja veliko pomeni in zato niste pripravljeni živeti brez enega zoba ali pa še več, ki ste jih izgubili v kakšni nesreči ali pa zaradi tako hudega obolenja zob, da jih ni bilo možno rešiti? Potem morate vsekakor poiskati rešitev pri zobozdravniku, vendar pa je stanje slovenskega zobozdravstva tako žalostno, da boste prav gotovo najboljšo možno rešitev dobili pač pri zasebnem zobozdravniku. Torej, v primeru, ko vam manjka en ali več zob, imate na voljo prevleke ali pa implantati. Kljub temu, da so se prevleke nekdaj tako zelo delale in so bile priljubljene, v javnem zobozdravstvu boste še vedno dobili le takšno rešitev, pa so implantati veliko boljša rešitev za vas.

 

Ključna sta dva razloga, zakaj so implantati najboljša odločitev

Kot prvo, če se vam zdi, da so za vas najboljša rešitev implantati, potem mora zobozdravnik tako ali tako najprej oceniti stanje čeljusti in se šele potem odločiti, katera opcija je najboljša. Ni nujno sploh, da so kosti v vaši čeljusti primerne za namestitev implantata. V kolikor niso, je zagotovo veliko boljša odločitev prevleka, vendar pa če obstaja možnost, so implantati zagotovo boljša izbira.

Največja prednost, ki jo imajo implantati, je v tem, da se zob okoli manjkajočega zoba čisto nič ne dotika, če so zdravi. Poseg se torej opravi samo tam, kjer je manjkajoči zob, vse ostalo zobovje pa se tudi dotika ne. pri prevlekah pa je ravno obratno. Oba zoba, ki sta zraven manjkajočega, je treba obrusiti, torej se povsem zdrave zobe neke vrste tudi poškoduje, kar pa za zdravje teh dveh obrušenih zob nikakor ni dolgoročno dobro. Poleg tega je občutek pri implantatu veliko boljši, bolj domač, veliko bolj ste lahko sigurni v svoje zobovje, ne pa da ves čas razmišljate zgolj o tem, kako morate paziti pri vsakem ugrizu, da zoba ne poškodujete.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji