Zakaj je dobro vašo spletno stran tudi optimizirati

Optimizacija strani ali z drugo besedo tudi SEO je postopek, pri katerem z različnimi tehnikami mojster optimizacije poizkuša vašo spletno stran spraviti čim višje med iskalne zadetke v iskalniku. Pri tem procesu gre za spreminjanje strukture spletne strani, da jo iskalniki kar najlažje poiščejo ter uvrstijo med zadetke v iskalniku.

Algoritmi za uvrstitve v iskalnike se neprestano spreminjajo, SEO mojstri pa morajo biti vedno na tekočem z novostmi, za kar najbolj učinkovito delo. Obstajata dve tehniki spletne optimizacije in sicer tako imenovana White-hat in pa Black-hat optimizacija. Lahko bi rekli kar Ying in Yang. White hat tehnika je ta, pri kateri je potrebno veliko dela, rezultati pa so dolgoročni, pri blackhat tehniki se sicer rezultati pokažejo zelo hitro, vendar niso prav dolgoročni saj se spletni gigant Google precej učinkovito bori proti takim načinom dela na spletu. Optimizacija pa se loči tudi na on-site ter pa off-site optimizacijo. On-site optimizacija poteka na sami spletni strani, tu gre za vnašanje podatkov, ki so relevantni za vašo stran, prek teh podatkov in ključnih besed lahko Google kar najbolj učinkovito uvrsti vašo spletno stran. Če želite te podatke izpolniti optimalno je potrebno opraviti tudi analizo ključnih besed saj so te zelo pomembne.

Oglejmo si še ostale stvari, ki vplivajo na pozicijo vaše spletne strani. Ime domene, to naj bo čimbolj povezano z vašimi produkti ali storitvami, ki jih ponujate. Pri imenu domene se izogibajte pomišljajem ter šumnikom, če poslujete v Sloveniji si izberite domensko končnico .si, če pa poslujete globalno pa si izberite domensko končnico .com, tako lažje oblikujete tudi strukturo spletišča in pa URL naslovov.

To so le nekatere izmed glavnih stvari, ki morajo biti urejene, da so lahko vaše strani uvrščene visoko, seveda pa je še veliko drugih dejavnikov, ki jih bomo pokrili v katerem drugem članku. Če že imate lastno spletno stran se lahko odločite za optimizacijo pri katerem izmed podjetij, ki se ukvarjajo s spletnimi rešitvami, kot je npr. Dominatus. V nekaterih primerih bo potrebna tudi prenova strani, svetujem vam, da se naročite na uvodni sestanek saj kar nekaj podjetij ponuja brezplačno analizo in uvodne sestanke na katerih lahko zastavite smernice, po katerih bi radi potovali v naslednjih nekaj letih.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji