Za zdravo hujšanje je pomembno, kaj jeste, ne jedilnik

malincaVeliko je diet, ki točno zapovedujejo, kaj je treba jesti, kako je treba jesti, skoraj da ni napisano, ob katerih urah dneva je treba kaj pojesti in popiti. Pa se vam zdi to popolnoma naravno in prav, pa pozabite sedaj dejstvo, da naj bi dieta pomagala do uspeha? Zagotovo, če se postavite malo stran, boste videli, da takšna dieta tudi slučajno ni naravna in če se sami tako ne bi prehranjevali, potem je boljše, da se takšne diete niti lotite ne. Za zdravo hujšanje jedilnik samo uokvirja, katera je tista prehrana, ki se ji je bolje izogibati, ne določa pa, kaj morate posamezni dan zaužiti, seveda pa drugega ne smete. Zdravo hujšanje le določa, da ne smete uživati sladkorja, ki ga je bolje nadomestiti na primer s stevio, prav tako pa se je treba izogibati tudi kruhu, rižu in krompirju ter sladkarijam in velikim količinam sadja.

 

Ker je za zdravo hujšanje jedilnik prosto oblikovan, imate veliko bolj prosto izbiro, kakšna in katera hrana vam paše za posamezni obrok

Zdravo hujšanje temelji le na tem, da se je treba izogibati pravzaprav le petim ključnim prehranskim izdelkom, ki so bila prej našteta, kar pomeni pravzaprav povsem prosto izbiro hrane. To je za zdravo hujšanje seveda ključno in če se ne morete odreči sladkorju, ga res poskušajte nadomestiti z drugimi zdravimi nadomestki. Nikar ne posegajte po sladilih, saj kaj dosti ne boste naredili, raje se odločite na primer za kakšno sadje, če imate že tako veliko pomanjkanje in krizo in videli boste, da bo pomagalo, potem pa se bo telo prej ali slej odvadilo na življenje brez sladkorja. Prav tako imamo Slovenci kar velike težave s prekomernim uživanjem kruha in pa krompirja. Krompir lahko nadomestite s kakšnimi polnozrnatimi testeninami, vendar čim manj, namesto kruha pa se lahko uživa beljakovinski kruh, na katerega potem lahko daste tudi kakšno salamo, sir ipd.

Seveda, nikar ne mislite, da si nikoli več ne boste smeli privoščiti kakšne sladke pregrehe ali pa zaužiti kruha ali pa krompirja, če se odločite za zdravo hujšanje. Sem ter tja si morate nekaj privoščiti, pa bodo kljub temu rezultati še boljši.

 


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji