Uz trebuha kot pomemben del diagnostike

Preventivne preiskave, kot je uz trebuha, so pomembne zato, ker se z njimi odkrivajo različne morebitne bolezenske spremembe v trebušnih organih. S tem se zagotovi tudi pravočasna diagnostika, zato da se določi nadaljnje diagnostične metode in ustrezno zdravljenje glede na prizadet organ.

ultralabČe ne želite dolgo čakati na pregled, je na voljo tudi samoplačniški uz trebuha, kjer se vam bodo posvetili strokovnjaki interne medicine in radiologije. Z naročanjem na storitve zasebne ambulante boste hitreje prišli na vrsto, zato vam ne bo potrebno čakati vrsto v javnem zdravstvu. To je še posebej pomembno iz vidika diagnostike, če vas v predelu abdomna spremljajo bolečine in nenehno nelagodje.

Samoplačniški uz trebuha poskrbi za vaše udobje na pregledu

Zasebna specialistična ambulanta bo poskrbela za vaše maksimalno udobje na preiskavi, ki je neboleča in varna. Na ambulanti mizi se boste ulegli na hrbet in slekli majico, zato da bo zdravnik lahko opravil uz trebuha tako, da vam bo na kožo nanesel nekoliko hladen gel, nato pa bo s sondo aparata drsel po koži in medtem na računalniku pregledoval slike.

uz trebuhaDa bo radiolog lahko natančno pregledal vse trebušne organe je pomembno, da ste pred preiskavo tešči 8 ur ter da imate poln sečni mehur, saj le tako lahko uz trebuha prikaže natančne slike spodnjega dela abdomna. Pregled običajno traja od 20 minut do ene ure, kar je odvisno tudi od tega, ali še nimate diagnosticirane bolezni in zato zdravnik pregleda prav vse pomembne organe.

Uz trebuha za celostno diagnostiko zdravja organov

Specialisti interne medicine in radiologi se pri uz trebuha posvetijo vsakemu organu posebej in preverijo zdravje vsakega organa. Mednje spada slinavka, nadledvična žleza, sečila, jajčniki, prostata, jetra, žolčnik, vranica in trebušna slinavka. Opravi se tudi pregled sten prebavil in sten žil.

S sodobnim diagnostičnim aparatom za uz trebuha se ugotavlja tudi prisotnost proste tekočine v trebušni votlini, ocenjuje stanje glavnih žil trebušnih organov in žolčnih vodov ter struktur želodca ter tankega in debelega črevesja. Ugotavljajo se večje spremembe v črevesju in odkrivajo anomalije abdominalnih organov.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji