Triki za ohranitev obstoječih strank spletne trgovine

MS3 izdelava spletne trgovine

Razmišljate o vzpostavitvi nove trgovine ali posodobitvi obstoječe? Želite privabiti nove stranke? Vas skrbi, kako obdržati obstoječe stranke? Pri vsem tem ste z nekaj triki lahko nadvse uspešni in daleč pred konkurenco. Vpis ključnih besed izdelava spletne trgovine cena v brskalnik in kasnejša samostojna izdelava trgovine nista recept za visoko prodajo izdelkov. Potrebujete obilo načrtovanja, raziskovanja, vlaganja v optimizacijo in obenem obilo negovanja obstoječih strank. Slednje so že opravile in v bodoče tudi bodo ponovno opravile nakup, v kolikor jih boste v to prepričali.

Prilagodite trgovino za uporabo na mobilnih aparatih

Ko ste se odločili, da vam nova izdelava spletne trgovine cena in izgled spletnega mesta odgovarjajo, morate storitev prilagoditi tudi za uporabo na telefonu in tablici. Večina mlajših med 18 in 35 let bo vašo spletno trgovino obiskala tekom dneva prek telefona. Veliko število spletnih trgovin nima prilagojene vsebine, kar poslabša uporabniško izkušnjo in zniža možnost nakupa. Iskanje informacij o izdelku, dodajanje v košarico in kasnejši nakup, morajo biti enostavno izvedljivi tudi prek telefona.

Povabite jih nazaj

Stranke, ki so dodale izdelek v košarico, a niso opravile nakupa, morate ponovno povabiti nazaj. Vaš sistem jim mora poslati elektronsko sporočilo z vsebino, da ste opazili, da niso zaključili transakcije. Dodajte tudi, da obstajajo še dodatni komplementarni izdelki in dodatne možnosti. Nekatere po določenem času ponovno povabite na obisk. Pomembno je, da negujete in skrbite za dobre odnose z obstoječimi strankami. Nove stranke je težje pridobiti, zato je pomembno, da vas obstoječe ne zapustijo.

Izdelava spletne trgovine cena in nenehne izboljšave

Večjo stopnjo prodaje boste dosegli tudi z nenehnim testiranjem in občasnim spreminjanjem videza. Spremenite na primer obliko gumbov, postavitev, barvno lestvico in dodatno slikovno gradivo. Spletna analitika vas bo sproti obveščala o zadovoljstvu strank s spremembami. Vedno lahko videz in vsebino vrnete na prejšnje stanje. Na ta način boste zapravili manj denarja za večje spremembe in boste imeli več sredstev za vlaganje v oglaševanje.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji