Toplotna črpalka za bazen

Vodo v poletnih mesecih večinoma ni potrebno dodatno ogrevati. Dovolj je toplotne energije, ki nam jo nudi sonce. So pa lahko posamezni dnevi ali meseci, ko je potrebno bazen dodatno ogrevati in takrat potrebujemo posebne sisteme za ogrevanje vode v bazenu.
Najbolj znani so sistemi za ogrevanje preko izmenjevalcev toplote. Ti delujejo s pomočjo tople vode iz kotlarne, ki jo imamo v hiši ali pa s pomočjo sončnih kolektorjev, ki izkoristijo sončno energijo. Zunanji bazeni imajo lahko ogrevanje vode tudi s pomočjo električnih grelcev. Lahko se odločimo tudi za plinske peči, ki so posebej izdelane za ogrevanje bazenske vode. vodo iz bazena je potrebno dovesti do peči in peč vodo direktno ogreva. Ni potreben poseben izmenjevalnik toplote. Deluje kot bojler. O različnih bazenih pa lahko več najdete tudi na strani http://www.optimizacija-spletnih-strani-pr.com/vsestranski-bazeni/.

Toplotne črpalke za bazen imajo veliko prednosti.bazen

V zadnjem času so tudi najbolj uveljavljene. To pa najbolj zato, ker nam nudijo najcenejše ogrevanje za bazen. Če vložimo 1Kw energije nam povrne 4 do 5 Kw toplote. Prednost toplotne črpalke je tudi v tem, da nam vodo lahko tudi hladi. To pa pride prav v poletnih mesecih, ko nam lahko sonce segreje vodo tudi preko 260C. Tako visoka temperatura pa ni priporočljiva ker lahko zunanji bazen in voda v njem dobi nepotrebne in nevarne mikroorganizme, ki se radi razvijejo, če je temperatura vode previsoka. Kako delujejo toplotne črpalke? Toploto sprejema iz okolja, ki jo poveča s pomočjo električne energije in kompresorjem. Z zelo visoko učinkovitostjo nam tako ogreje vodo, ki jo vsebujejo bazeni. Nekako 75% energije nam nudi narava in to brezplačno. Je najbolj stroškovno in energijsko učinkovita. Če primerjamo to učinkovitost z drugimi načini ogrevanja vode je ta učinkovitost 400% višja. Imamo možnost nastavitve vedno enake temperature ne glede na zunanjo temperaturo. Tako nam naš montažni bazen nudi prijetno toplo vodo neprekinjeno in to prav tako temperaturo, kot si jo mi želimo.
Za katero vrsto in kateri način ogrevanja vode, ki naj jo imajo bazeni, je odvisno od možnosti in tudi od zahtev na objektu. Če že imamo možnost, je toplotna črpalka najbolj učinkovita in ekonomična. Nudi nam največji izkoristek energije, ki nam jo nudi narava.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji