Sterilizator za dude

Sterilizator za dude

Duda je nepogrešljiv dodatek, ki je nepogrešljiv pri vsaki družini z dojenčkom. Vsak otrok se na dudo naveže, duda jim nudi neko čustveno podporo. Nekoč so dude veljale za precej škodljive, saj naj  bi povzročale deformacijo dlesni in oteženo rast zob, vendar so se dude skozi čas spremenile, in oblika je sedaj bolj primerna in neškodljiva. Obstajata dve vrsti dud, ene so narejene iz lateksa, le te so bolj rumenkaste barve,  in druge iz silikona, te so prozorne. Načeloma se ne da določiti katera je boljša, to lahko najbolje presodi kar vaš otrok.

Dude se med seboj razlikujejo tudi po obliki, pomembno je da kupimo tisto, ki se najbolj prilega obrazu in ustom otroka. Da izberemo pravilno velikost dude je ključno zaradi tega, ker bi lahko prevelik cucelj otroka silil na bruhanje ali pa ga dušil, in tako bo to otroka odvrnilo od dude in je ne bo želel sesti. Paziti je potrebno tudi da plastika okoli cuclja ni prevelika in, da ne leze otroku na nos. Med dojenjem je priporočljivo s strani strokovnjakov, da dojenčku dude ne damo, oziroma jo damo samo občasno, saj lahko drugače pride do težav pri dojenju.

Ker so dojenčki še ne razviti, nimajo razvitega imunskega sistema in niso odporni na bacile in bolezni je dudo potrebno obvezno sterilizirati. S sterilizacijo se bacili uničijo in tako preprečimo vstop le teh v dojenčkovo telo, in preprečimo razne bolezni otroka. Sterilizator za dude je eden izmed pripomočkov, ki dudo očisti in sterilizira, seveda pa lahko dudo sterilizirate tudi s prekuhavanjem v vreli vodi, kjer dude pustite vreti do 5 minut, ali pa to naredite s parnim ali pa kemičnim sterilizatorjem. Sterilne tablete ali raztopino raztopimo v vodi in nato v njih namočimo dude. Čas namakanja je odvisen od proizvajalca, po navadi traja do ene ure.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji