Pvc okna in lesena okna so varna okna

Načrtovalci in izdelovalci  lesenih in plastičnih oken dajo veliko na kvaliteto svojih proizvodov. Ponudba oken pri podjetju Vranešič s spletno stranj http://www.okna-vranesic.si/okna/pvc-okna je zelo velika. Zato lahko danes  kupimo zelo kvalitetno vrsto oken po zelo ugodnih in sprejemljivih cenah.

Ko se odločamo katera kupiti, se odločamo med materialom iz katerega so izdelani okenski okvirji, kateri material je bolj kvaliteten. Izbiramo večinoma med okni iz naravnih materialov ali umetnih materialov. Lesena so še vedno zelo priljubljena zaradi topline, ki nam ga les nudi. Naravne materiale zelo težko zamenjamo z umetnimi. So pa PVC okna veliko bolj praktična od lesenih.PVC okna

Obstajajo tudi iz aluminija in takšna iz kombiniranih materialov. Taka vrsta oken ni tako zanimiva, kot so lesena ali pa PVC okna.
Kaj je osnovna razlika med lesenimi okni in okni iz umetnih mas? Največja razlika je v vzdrževanju. Lesena potrebujejo veliko, veliko več vzdrževanja od oken iz plastike. PVC okna ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Današnja tehnologija je tako napredovala, da so PVC okna zelo lepa in nam tudi nudijo prijeten in topel dom.
Kdaj ni priporočljivo lesenih oken zamenjati z okni iz umetnih mas? Če gradimo hišo nekje v naravi, je les vsekakor bolj primeren. PVC okna vidimo po vseh stavbah z veliko okni, ker tam oken nima kdo vzdrževati, bloki in velika naselja imajo večinoma PVC okna, ker se jih ne more redno vzdrževati.

Če smo se odločili, da bomo menjali našo staro vrsto oken iz lesa, ker ne tesnijo več, je priporočljivo, da se odločimo za kakšna iz umetne mase. Pozanimati se  moramo kolikšno toplotno izolativnost in zvočno propustnost imajo in kar velikokrat spregledamo – pomembna so stekla. Stekla nam pri oknih zavzamejo veliko površine in skozi stekla lahko izgubimo veliko toplote. Priporočljivo je, da imamo dvoslojna stekla in med stekli plin. Plin je dober izolator, pa še rosenje oken nam prepreči. Velikokrat se zgodi, da nam PVC okna dobro tesnijo, nastane pa neprijetno rosenje. Tudi rosenja oken se lahko znebimo.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji