Povodci in ovratnice za pse so obvezni pripomočki

Ob prihodu novega štirinožnega ljubljenčka v nov dom, je zanj treba poskrbeti s kar nekaj različnimi pripomočki, da je dogodivščina sploh možna, da je obema olajšano življenje in da je vse skupaj tudi v skladu z zakonom. Tako so obvezni povodci in ovratnice za pse, no, pravzaprav same ovratnice za pse niso obvezne, vendar jih nujno potrebujemo zato, da lahko povodec zapnemo psu.

Povodci in ovratnice za pse torej omogočajo, da ima lahko lastnik psa pod nadzorom, kar ni pomembno samo zato, da bi lepo izgledalo, kako kuža lepo hodi ob gospodarju, temveč tudi zato, da se kužka lahko zaustavi, če čez cesto zagleda svojega prijatelja in bi najraje stekel k njemu. Potem je povodec pomemben tudi zato, da je šolanje lažje oz. sploh možno na samem začetku, da se lahko sprehajamo z njim po parku, pri čemer ne vznemirja kuža okolice, saj vsi psov ne marajo oz. se jih bojijo, zato je tudi povodec obvezen.

Po drugi strani pa ovratnice za pse nimajo samo funkcije, da se lahko nanje pripne vrvica, temveč tudi v tem, da lahko nanj obesimo obesek z imenom in telefonsko številko lastnika, kar je res zelo dobro in priporočljivo, če se morda kuža izgubi in s pomočjo ljudi najde svojega lastnika, prav tako pa so danes ovratnice za pse takšne, ki imajo lahko tudi odsevnike, da je kuža viden ponoči v prometu, prav tako pa lastniku lahko tudi pomaga, da ga vidi, kje je, če se ga slučajno odpne iz vrvice.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji