Odprava celulita s pomočjo ročne limfne drenaže

limfna drenaža

Eden izmed najbolj pogostih problemov oziroma izzivov na področju estetike je pri ženskah zagotovo celulit. Celulit se kaže predvsem v neprivlačnem, ali kot rečemo tudi pomarančnem, videzu kože ter se najbolj pojavlja na območju zadnjice, stegnih in pa na trebuhu. Vzrokov, zakaj pride do nastanka celulita, je definitivno več. Najbolj pogosti vzroki za nastanek celulita so recimo genetika, nezdrave navade v prehranjevanju in pa tudi neaktiven življenjski stil, vključno s hormonskimi spremembami.

celulitKo govorimo o celulitu, govorimo v bistvu o disfunkciji notranjega vezivnega maščobnega tkiva kože. Odlaganje vode in pa tudi prekomerno razraščanje maščobnih celic je potem tisto, kar pritiska na ožilje in vodi do sprememb v venskem in limfnem sistemu. Kot smo omenili zgoraj, se to potem pokaže v nekakšnem pomarančnem videzu kože. Sam celulit je sicer sestavljen iz maščobe, vode in pa različnih odpadnih snovi oziroma toksinov. Kljub temu, da gre bolj za estetski problem, pa lahko celulit privede tudi do različnih kroničnih težav, zato je odprava celulita v nekaterih primerih izredno priporočljiva.

Vas zanima odprava celulita?

V kolikor vas zanima odprava celulita, lahko kar hitro ugotovite, da je na našem trgu kar nekaj različnih opcij, preko katerih si lahko tudi vi zagotovite učinkovito odpravo celulita. Tovrstno storitev vam nudi več različnih podjetij, poleg tega pa lahko pri različnih ponudnikih najdete tudi različne metode odprave celulita, med katerimi je verjetno med najbolj poznanimi in razširjenimi ročna limfna drenaža.

Kaj je ročna limfna drenaža?

Metoda ročne limfne drenaže je tista, ki temelji na prečiščevanju limfnega sistema. Naš limfni sistem je tisti, ki odvaja tekočino, celice, proteine, tuje snovi in maščobne molekule. S pomočjo ročne limfne drenaže se potem na ta način telo očisti strupov in tako pripomore tudi k zdravemu imunskemu sistemu. Ročna limfna drenaža je pogosta metoda za odpravo celulita, še posebej, kadar gre za več edemičnega celulita. Več o ročni limfni drenaži si lahko preberete tudi na različnih spletnih straneh, ali pa se glede te metode posvetujete z izbranim strokovnjakom.

limfna drenažaČe bi si želeli priti do več informacij glede ročne limfne drenaže, različnih metod odprave celulita ali pa bi se radi naročili na posvet s strokovnjakom, potem vam na tem mestu lahko glede na svoje lastne izkušnje toplo priporočim, da preverite ponudbo pri dermatološkem centru Derm v Ljubljani. Gre namreč za dermatološki center, ki vam na enem mestu nudi pester nabor različnih kozmetičnih storitev, ki vam bodo celovito pomagale tako na področju estetike, kot samega zdravja kože.

Koža je izredno pomemben in velik organ našega telesa, zato je smiselno, da tudi vi razmislite o tem, kakšna je vaša koža in kaj vam sporoča, ter seveda tudi, kaj si želite izboljšati na področju svoje kože. V naslednjem koraku je smiselno, da se obrnete na dermatologa, ki vam preko posveta lahko bistveno pomaga tako kurativno, kot tudi preventivno in vas oboroži s koristnimi nasveti na podlagi analize vaše kože. Predlagam vam, da si tudi vi rezervirate svoj termin pri omenjenem dermatološkem centru ter poskrbite za odpravo celulita, ročno limfno drenažo ali pa drugo, za vas koristno storitev.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji