Kako optimizirati spletno stran za iskalnike?

SEO optimizacija

O tem, kako se optimizacija spletnih strani za iskalnike izvaja, je bilo napisanega že veliko, vendar pa je hkrati tudi res, da se pravila ves čas spreminjajo, torej bi lahko vsaj vsakega pol leta napisali dopolnjene različice knjig. Dejstvo je, da se tudi iskalniki izpopolnjujejo, stremijo vedno bolj k temu, da uporabniki dobijo točno tiste informacije, ki jih potrebujejo, zato se tudi pravila za SEO temu prilagajajo. Se pa pravila razlikujejo glede na iskalnik, optimizacija za Google pa je trenutno najbolj zahtevna, saj je ta iskalnik po svetu tudi najbolj uporabljen in ta velikan vsekakor skuša obdržati svoje uporabnike.

Še vedno pa se optimizacija spletnih strani za iskalnike v prvi vrsti začne z ureditvijo sprememb na strani (on-site SEO), to je: izbira pravih ključnih besed in kratkega opisa (meta description), ki ga bo Google prikazal poleg našega zadetka, ki ne vpliva za pozicije, a je dobro, da je napisan za uporabnika; da pa se izbere najbolje primerne ključne besede, je pred tem potrebna analiza ključnih besed; priprava ustrezne vsebine, primernost in dolžina, urediti pa je treba tudi pravilne naslove spletne strani (title), poimenovati slike, urediti zemljevid in jezik strani in vsekakor upoštevati zadnja pravila, kako naj optimiziranje spletne strani poteka. Šele ko je on-site optimizacija spletnih strani za iskalnike končana, pa se začne pridobivanje povezav do strani, ki se jo optimizira. Tudi tu ni ključno le število povezav, temveč tudi kakovost povezave in tudi kakovost strani, iz katere pelje povezava na optimizirano spletno stran.

Sicer se morda na prvi pogled zdi, da optimizacija za iskalnike poteka hitro, vendar pa je optimiziranje spletne strani dolgotrajen postopek, ki lahko traja tudi 1 leto in več, da so vidni prvi rezultati. Včasih je bila tudi glede tega optimizacija spletne strani za iskalnike bistveno lažja, saj je bilo možno povezave do optimizirane strani pridobivati izredno hitro, pravzaprav neomejeno hitro, danes pa je potrebno biti pozoren tudi na hitrost dodajanja povezav, da si iskalnik ne misli, da ga želimo opetnajstiti.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji