Kako lahko razdelimo poslovna darila

V večini podjetij zaposleni, v podjetju, vsako leto pripravijo različna darila, ki jih zaposleni poklanjajo partnerjem glede na njihov poslovni odnos in sodelovanje. Tako lahko darila razdelimo na štiri skupine:
1. skupina: To so darila za velik krog partnerjev. Podarjamo tako imenovana množična poslovna darila, kot so svinčniki, mape, majice, koledarji in sob ta darila   primerna za večino strank.
2. skupina: To so darila za partnerje, s katerimi smo že navezali stike, z njimi imamo trdnejše poslovne odnose. Njim podarjamo na primer rokovnike, zgoščenke…

3. skupina: Med njimi so darila za partnerje, ki postajajo ali so že postali poslovni partnerji, njihova doba sodelovanja pa je razmeroma kratka, z njimi želimo utrditi poslovne vezi. V tej skupini so darila naj bi bila že bolj osebne narave.
4. skupina: V to skupino spadajo darila za partnerje, s katerimi imamo najboljše poslovne odnose, z njimi se poznamo tudi na zasebni ravni. Takšna darila pa se oblikujejo na osnovi poznavanja posameznikov, njihovih navad, hobijev, na primer masaže, palice za golf in tako dalje.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji