Kaj je botox in čemu predvsem je namenjen?

botoxxKaj je botox, botoks oziroma botulinom toksin? To je posebna vrsta preparata, ki se vbrizga v mišice ter jim za določen čas prepreči krčenje. Na področju estetike je tovrstni preparat namenjen zlasti glajenju ter odpravljanju že obstoječih gubic. Prav tako pa se z njegovo pomočjo zelo uspešno preprečuje nastajanje novih. Botox se uspešno uporablja pri odpravljanju mimičnih gubic. Slednje veljajo za tiste vrste gub, ki nastanejo kot posledica naše mimike oziroma krčenja mišic.

Verjetno se ob branju tega sprašujete, ali je botoks varen preparat. V rokah strokovnjaka velja za povsem varno sredstvo. V veliko večjih dozah se uporablja tudi v druge medicinske namene, na primer za zdravljenje otrdelih mišic vratu.

 

Za kaj vse se še uporablja botox?

 

Botoks se uspešno in precej pogosto uporablja tudi za preprečevanje pretiranega potenja, za izboljšanje nekaterih specifičnih obraznih potez, za preprečevanje ter zdravljenje migrenskih glavobolov, za izboljšanje obraznega videza pri prizadetosti obraznega živca.

In kako poteka poseg z vbrizgavanjem botoksa? Zdravnik vas temeljito pregleda ter glede na tip in mesto vaših gub določi mesta injiciranja preparata. Področje apliciranja se izjemno temeljito očisti, nato pa se s tanko iglo na želeno mesto nanese botox. Sam poseg praviloma traja manj kot deset minut.

 

botox1

 

Kdaj se učinek botoksa popolnoma izrazi?

 

Praviloma se učinek, ki ga za seboj pušča botox, v popolnosti izrazi nekje po sedmih dneh. Delovati pa prične že nekaj dni pred tem. Ko prične delovati, se pogosto pojavi tudi občutek zategovanja, včasih tudi rahel glavobol. Po sedmih dneh vas strokovnjak praviloma povabi na kontrolni pregled. Po potrebi lahko doda še kakšno enoto botoksa za bolj naraven in še bolj popoln rezultat.

Po štirih mesecih botox večinoma prične popuščati. Njegov učinek pa v povprečju izzveni po šestih mesecih. Pri osebah z močnejšimi gubami ter bolj izrazito mimiko obraza pa botoks lahko traja nekoliko manj časa.

 

botoks1


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji