Čudovite lesene postelje

prednosti postelj

Les je že od nekdaj primaren material za izdelavo pohištva in nič drugače ni niti pri posteljah. Že v starih gradovih lahko vidimo postelje, ki so izdelane iz masivnega lesa in imajo običajno lepo rezbarjene končnice. Dandanes se postelje sicer še vedno izdelujejo tudi iz masivnega lesa, še večja pa je ponudba postelj izdelanih iz ivernih plošč oziroma iz kombinacije masivnega lesa in ivernih plošč.

Prednosti postelj iz masivnega lesa so znane. Prvič, odlikuje jih izjemna trdnost, saj je masiven les gost in trdne material. Zaradi močne zasnove je življenska postelja zelo dolga. Poleg tega so masivne postelje tudi vizualno privlačne, še posebej tiste, ki so obdelane tako, da je vidna naravna struktura lesa. Glavna slabost masivnih postelj je seveda cena, saj so po pravilu dražje od tistih, ki so izdelane iz ivernih plošč.

Po drugi strani imajo tudi postelje izdelane iz ivernih plošč določene prednosti. Glavna prednost je vsekakor nižja cena, lahko pa najdemo tudi druge prednosti. Ker so tudi garderobne omare običajno izdelane iz iverne plošče, je takšne postelje lažje barvno in oblikovno uskladiti z ostalimi elementi v spalnici. Poleg tega iverne plošče omogočajo več možnosti za oblikovanje, zato lahko najdemo postelje v več različnih oblikah.

V zadnjih letih se pri oblikovanju postelj pojavljata dva nova trenda. Prvi je osvetljitev z LED lučkami na različnih mestih, saj je ta način okraševanje postal izredno ugoden zaradi masovne proizvodnje LED svetil. Drugi trend je dodajanje oblazinjenih elementov na lesene postelje. Oblazinjene na postelji ima dve funkciji – posteljo nardi vizualno bolj privlačno, hkrati pa je takšna postelja tudi bolj udobna za uporabo. Oblazinjenje se običajno nahaja na vzglavni končnici in omogoča bolj udobno branje v postelji, določene postelje pa imajo oblazinjene tudi stranice, saj to preprečuje vsem poznano zelo boleče brcanje v posteljo ob vstajanju.

Lesene postelje so na voljo v različnih dimenzijah. Standardna dolžina postelje je 200 cm, zaradi vse višjih ljudi pa v veljavo stopa tudi dimenzija 210 in 220 cm. Širina samske postelje je 90, 120 oziroma 140 cm, zakonske postelje pa so širin 160, 180 in 200 cm.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji