Air Jordan – Obutev za košarko in/ali prosti čas

Air Jordan superge

Košarka je mednarodno uveljavljen šport. Igra lahko poteka v notranjem ali zunanjem prostoru, omejenem za igranje košarke. Na mednarodni ravni je najbolj priznana in največja liga NBA, v Sloveniji pa Liga Telemach in Liga ABA.

Igralci morajo imeti tako kot vsi športniki primerno obutev. Med najbolj priljubljenimi obutvami za notranje in zunanje prostore je obutev Air Jordan. Znamka je nastala v sodelovanju med znamko Nike in košarkarskim zvezdnikom Michaelom Jordanom. Originalna obutev je bila razvita leta 1984 in je v prodajo prišla eno leto kasneje. Obutev je bila primarno namenjena uporabi na košarkarskem igrišču vendar se je skozi leta namembnost spremenila oziroma prilagodila zahtevam kupcev. Tako je obutev Air Jordan postala obutev za košarko in prosti čas. Zadnja serija obutve je prišla na trg v letu 2016 in je že 30 serija, ki je prišla izpod rok proizvajalcev.

Cena se giblje nad 100€, odvisno od barve, modela in serije proizvodnje. Ta obutev predstavlja kvaliteten izdelek, ki se na trgu ohranja že več generacij. Glavni namen je bil ustvariti obutev, ki bi bila primerna za čim boljši oprijem na igrišču in čim manj zdrsov. Zvesti uporabniki tako ostajajo tudi trenutno največji zvezdniki lige NBA.

Košarka se poleg mednarodnih in regionalnih lig deli tudi na žensko in moško košarko. V Sloveniji postaja ženska košarka vedno bolj priljubljena, igralke pa osvajajo tudi uspehe na mednarodni ravni. Ponudnik ženske košarkarske obutve in obutve za prosti čas je tudi Air Jordan.

Dejstvo, da se znamka vedno bolj širi in se osredotoča poleg moške obutve, tudi na žensko in otroško obutev kaže, da je Air Jordan znamka obutve in oblačil ena izmed najboljših in najbolj razširjenih znamk opreme za košarko na svetovni ravni.


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji