Avtoplin je zeleno gorivo

Avtoplin je splošno sprejet kot zeleno gorivo, avtomobili z vgrajenim plinskim sistemom pa se smatrajo tudi kot hibridna vozila.  Avtoplin se uporablja v vse več prevoznih sredstvih. Mednarodna okrajšava zanj je LPG – liquefied petroleum gas, kar v prevodu pomeni utekočinjeni naftni plin (UNP).

Kljub morda začetni višji investiciji na končni rok lahko z omenjenim alternativnim pogonskim virom veliko prihranimo. Poleg tega je plin tudi z ekološkega vidika naravi prijaznejši od bencina, saj je izgorevanje plina veliko bolj čisto in tako manj onesnažujemo naravo okoli nas. Poraba goriva pri vozilih na avtoplin je lahko tudi 50 odstotkov manjša. Dobrodošla lastnost je tudi, da za predelavo ne rabimo spreminjati motorja ali česarkoli na avtomobilu in da lahko način goriva spremenimo kar med samo vožnjo. Vse kar rabimo je en pritisk na gumb na armaturni plošči.

Da je res plin boljši kot gorivo, govorijo tudi razne številke. Za začetek je pomembno dejstvo da je iz leta v leto več vozil, ki omogočajo vožnjo na plin. Kot drugo pa je tudi zanimivo dejstvo, da je vse več mest v Evropi takih, kjer javni prevoz v mestih uporablja vozila na plin. Ste vedeli, da se s predalavo vozila na avtoplin poveča življenjska doba motorja?


© Optimizacija spletnih strani    O nas | Sodelovanje | Piškotki | Splošni pogoji