Uživanje komarčka je koristno

Komarček

Za zdravje je ključnega pomena, da bi vedno in povsod uživali le tisto hrano, ki nam in našemu zdravju najbolj koristi, a žal to vedno ni mogoče. Lahko pa si, vsaj večina izmed nas, privoščimo, da vsako jutro popijemo eno čajno skodelico komarček čaja. Namreč uživanje komarčka je koristno za mnoge stvari. Najbolj koristen je komarček za uravnavanje prebave, za preprečevanje bolezni srca in ožilja.

Odličen je tudi za krepitev menstruacije in ustvarjanje mleka v času dojenja. Uživanje komarčka je koristno za zdravstveno preventivo, saj ustavlja bakterije, ki povzročajo črevesna vrenja, odlično razkužuje dihala in prebavila ter uravnava in pospešuje delovanje želodca. Komarček prav tako znižuje nivo krvnega tlaka ter pri prehladu olajša kašljanje oz. izkašljevanje.

Komarček je odličen pri ustavljanju kolcanja in bruhanja ter je zelo dober protistrup pri zastrupitvah z jodom, in sicer zato, ker je komarček močan antioksidant. Komarček vsebuje dvakrat več C vitamina od pomaranč, in tudi veliko mineralov, kot so železo, cink, kalij in magnezij. Poleg tega pa komarček vsebuje tudi beta karotin, vitamin A in E ter vlaknine.

Surov komarček je odlično sredstvo za čiščenje in beljenje zob, kar toplo priporoča tudi marsikateri zobozdravnik. Torej, dejstvo je, da je komarček zelo koristna rastlina, ki je, kot je zgoraj opisano, koristna za praktično vse stvari pri preprečevanju različnih bolezni, kot tudi za zdravljenje določenih. Zelo koristno pa se ga da uporabiti tudi pri kuhanju, saj se iz njega da narediti marsikatera okusna jed, ali pa se ga uporabi kot priloga pri mnogih jedeh.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.