Skrinje za zamrzovanje, kot vrednota zdravega načina življenja

Zamrzovalna skrinja

Z naraščajočim trendom vračanja nazaj k dobrim starim doma pridelanim vrtninam in mesnim izdelkom narašča tudi potreba po skladiščenju teh, ki pridejo v presežku zaradi sezonskega obiranja in pridelovanja, za kar lahko uporabimo skrinje za zamrzovanje.

Domače je bolj zdravo

Zamislimo si, da živimo v družini, ki ima veze in poznanstva na okoliških kmetiji, kjer se ukvarjajo s pridelovanjem mesa. Če ne želimo kupovati mesa iz tujine, ponujenega v trgovinah imamo edinstveno priložnost za nakup na tej kmetiji. To meso pa vendar moramo nekam shraniti, tu pa nam na pomoč priskočijo zamrzovalne skrinje. Naš dedek se precej rad sprehaja po gozdu, še posebej v času borovnic, katere prinaša vsak dan domov v velikih količinah. Seveda bi jih lahko prodal, vendar razmišlja raje v dobro družine, zato jih zamrzne v zamrzovalni skrinji, da jih bo lahko njegova družina jedla čez celo leto.

Na kaj biti pozoren pri nakupu zamrzovalne skrinje

Cenejše skrinje pridejo skupaj s slabšim izolacijskim sistemom, kar vpliva na hitrejše segrevanje skrinje in večjo porabo električne energije. Če začetni vložek povečamo, bomo mesečni račun zmanjšali in si na dolgi rok priskrbeli boljši posel. Izolacija nam pride prav tudi v primeru izpada električne energije, saj bodo stvari obdržane v zmrznjenem stanju dlje časa. Izpad električne energije pa lahko blažimo tudi z nakupom akumulatorjev, iz katerih skrinja črpa energijo v takem primeru. Gledamo lahko tudi za oznako A+++, ki pomeni, da skrinja porablja minimalno količino električne energije.

»No frost» funkcija

Današnje zamrzovale skrinje prihajajo že skupaj s funkcijo imenovano »no frost«, ki preprečuje nastajanje vse debelejše ledene ploske na površinah skrinje. To nam privarčuje čas, da nam ni potrebno odtajati zamrzovalnika, vseeno pa moramo s krpo pobrisati notranjost skrinje ali omare. Zaradi omenjene funkcije pa zamrzovalnik porablja večjo količino električne energije in ni primeren za v bivalni del stanovanja zaradi svoje glasnosti.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.