Računalniška tomografija je nujno potrebna za sodobno diagnostiko

Aparat za tomografijo

Cone Beam Computed Tomography (CBCT) je ključnega pomena pri načrtovanju zdravljenja in diagnosticiranja za zdravljenje implatantov oz. vsadkov ter pri rentgenskem slikanju v zobozdravstvu. Z drugimi besedami, temu zdravniškemu postopku rečemo tudi računalniška tomografija, ki je ključnega pomena, da zobozdravnik lahko vidi vse tisto, kar vas boli ali pa imate zgolj občutek, da nekaj ni povsem v redu.

Računalniška tomografija služi natančnemu pregledu sinusnih votlin, obraznih kosti, še posebej pa za pregled zobnih korenin in vsega dogajanja na njihovih koncih, kjer na žalost mnogokrat nastane granulom, katerih se žal z 2D posnetkom ne vidi. Tomografija je tako čudovit pripomoček, da pokaže tudi ponavljajočo se bolečino ali zgolj neudobje v ustih in hkrati ponudi tudi možen vzrok za te težave. Tomografija je nujno potrebna za sodobno diagnostiko in prav tako obvezen pripomoček pri načrtovanju položaja vsadka oz. implatanta. Prav tako je obvezen pripomoček tudi pri odnosu vsadka do vseh okoliških struktur, po tem, ko je že nameščen na svoje mesto.

Tomografija zelo pomaga, da oralni kirurg ali specialist parodontolog lažje določita samo mesto vsaditve, kot tudi velikost implatanta., pa tudi zobotehnikom omogoča, da bistveno lažje v naprej predvidijo protetično delo, zaradi česar so napake znižane na minimum, trajnost samega vsadka in vsega povezanega z njim, pa bistveno daljša. Tomografija je torej nujen pripomoček vsakega sodobnega zobozdravnika ali pa vsaj zobotehnika, ki sodeluje s sodobnim zobozdravnikom, saj je le na tak način zdravljenje celotne naše ustne votline na najvišjem možnem nivoju, možnost napak pa zmanjšana na minimum.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.