Nosilci za kolesa za na kljuko

Nosilec kolesa

Kolesarjenje je prijeten šport in hkrati tudi prijetna družinska aktivnost. Ker omogoča tako gibanje v naravi kot tudi mobilnost, je vse bolj priljubljeno. Kot šport je zaradi nakupa dobrega kolessa lahko kar drag, če kolesarimo družinsko, pa velikih stroškov v prvi fazi ni. Kupimo lahko tudi rabljena kolesa in že lahko uživa vsa družina. A kaj takrat, kadar želimo kolesariti nekje drugje? Potrebno je poskrbeti za prevoz koles, kjer se hitro zaplete.

Kakšen prtljažnik za kolesa izbrati?

Marsikdo se odloči za strešne nosilce za kolesa, potem pa ugotovi, da so nosilci za kolesa za na kljuko veliko bolj praktični.

Če prevažamo kolesa na strehi avtomobila, to precej ovira našo vožnjo avtomobila. Ko se odpravimo na dopust in želimo kolesa vzeti s seboj, je treba kar nekaj pozornosti nameniti primerni pritrditvi koles na strešne nosilce. Kolesa so namreč neposredno izpostavljena zračnemu uporu in hitro bi lahko šlo kaj narobe. Poleg tega se hitro izkaže, da smo s kolesi na strehi tudi precej omejeni. Če želimo kot turisti zapeljati v kak trgovski center in iti po nakupih, nam je to zaradi omejitve višine onemogočeno. Rešitev torej ni vedno najboljša.

Druga možnost je izkoristek vlečne kljuke avtomobila. Nosilci za kolesa za na kljuko se namestijo za avtomobilom. Pripnemo jih na vlečno kljuko, pri čemer uporabimo vzvod. Tako se avtomobil ne poveča v višino in prtljažnik ne povzroča težav z zračnim uporom.

Nosilci za kolesa za na kljuko torej vožnje ne ovirajo, pridobimo zgolj minimalno dolžino vozila. Nanje lahko namestimo tudi štiri kolesa. Ker imajo nosilci tudi svojo signalizacijo, kar pomeni, da vključujejo tudi zadnje luči in zadnje zavorne luči, je vidnost na cesti odlična. Tudi sama registrska tablica se prestavi na nosilce oziroma se uporabi tretja registrska tablica, ki je lepo vidna.

Nosilci za kolesa za na kljuko so praktični

Prednost pri uporabi je zagotovo v tem, da kolesa na nosilce za na kljuko hitro namestimo in nam jih ni potrebno dvigati visoko nad avtomobil, zaradi česar je varna namestitev precej lažja. Če želimo kolesa pustiti doma ali na kakšni drugi lokaciji, se nosilec enostavno odpne, kolesa pa lahko ostanejo na njem. To je odlična rešitev za dopuste.

Nosilci, ki se pritrdijo na vlečno kljuko, so priljubljeni tudi pri tistih, ki se s kolesarjenjem ukvarjajo nekoliko bolj aktivno in pri katerih je prevoz kolesa z ene na drugo lokacijo, recimo na lokacijo kolesarske prireditve ali tekme, pogostejša.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.