Kaj storiti, če se vaše letne gume predrejo?

Sodobne letne gume so sicer izjemno čvrste in zelo odporne. A kljub temu lahko pride do poškodb. Pripravili smo nekaj nasvetov kaj storiti v primeru, če se vaše letne gume predrejo med vožnjo.

Menjave predte letne gume se lotite šele potem, ko poskrbite za varnost vas, vaših potnikov in samega vozila. Dobro je, da imate pri sebi par trpežnih rokavic in vrečo za smeti v katero boste lahko spravili ostanke predte letne gume. V veliko pomoč vam bo tudi čvrsta deska, da lahko z njo podložite dvigalko v primeru mehkih tal. Če je mogoče, namastite vijake v kolesu, da jih boste lažje odstranili.

Ob menjavi letne gume uporabite momentni ključ in poskrbite, da so vijaki pravilno zategnjeni. Zaradi slabo privijačenih vijakov v kolesu lahko namreč poškodujete zavorne kolute ali montažni sistem koles. Če nimate momentnega ključa ali pa ste vijake zategnili ročno, v najkrajšem možnem času obiščite strokovnjaka, ki bo preveril, če so vijaki zategnjeni s pravilnim navorom. Če so vijaki letne gume privijačeni pravilno, jih bo tudi lažje odstraniti.
Po zamenjavi letne gume je velika verjetnost, da pnevmatika ni dovolj napolnjena z zračnim tlakom, zato ne vozite prehitro. Svetujemo vam, da se ustavite na najboljžjem bencinskem servisu in ustrezno prilagodite zračni tlak pravkar zamenjane lete gume. Vašo poškodovano pnevmatiko naj preveri tudi strokovnjak za letne gume, da ugotovi morebitne skrite okvare, ki bi onemogočile popravilo.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.