Kako pravilno pripraviti čaj?

Zeliščni čaj za boljšo prebavo

Mnogi menijo, da točno vedo, kako se pripravijo zeliščni čaji, vendar pa ne ločijo niti pripravo čaja in pripravo poparka. Napačna priprava je kar logična, glede na to, da nas stare mame že učijo, kako enostavno je pripraviti čaj iz zelišč ali pa sadnega, v gostilni pa niti nimamo možnosti za pravo pripravo. Pravilna priprava zeliščnega čaja se tako za najbolj pogosto uporabljene čaje začne tako, da se za voda zavre, nato se jo pusti, da vre nekaj minut, šele nato se jo odstavi in pokrije za 5 minut in šele nato se namoči zelišča.

Takšni so šele pravi zeliščni čaji, če pa dodate zeliščnemu čaju še limono, pa jo dodajte, ko bo čaj piten oz. mlačen. Je pa res, da je priprava zeliščnega čaja praviloma odvisna tudi vrsta zelišč, zato je najbolje, da upoštevate navodila za pripravo, saj le tako dobite prave zdravilne učinke iz čaja in le to so zeliščni čaji, v nasprotnem primeru pijete zgolj vodo z okusom. Kako zelo različno se zeliščni čaji pripravijo, govori že dejstvo, da se nekateri zeliščni čaji pravilno pripravijo tako, da je zelišča treba namočiti že v hladno vodo, jih namakati po nekaj ur in šele nato kuhati.

Spet drugi pa se pripravijo tako, da je zelišča treba namočiti v vročo vodo pred zavretjem in jih vreti še nekaj minut. To seveda niso edini načini priprave, zato je res najbolje, da upoštevate navodila, ki so vsakemu zeliščnemu čaju tudi priložena, da ne boste potem negodovali, ko ne bo takega učinka, kot ste ga pričakovali.


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.