Gume in obremenjenost

Gume so lahko preobremenjene. Ravno to je eden najbolj pogostih razlogov, da se pnevmatika sprazni oziroma poči. Razlog, da počijo, je tudi, da so premalo napolnjene.

Tudi gume imajo svojo mejo obremenjenosti. Vsaka ima indeks nosilnosti, ki je označen na bočnici. Če je obremenitve več, je obraba večja, življenska doba se skrajša, tudi poškodbe v strukturi se začnejo pojavljati. Gume se lahko iznenada spraznijo. Izvor največjih obremenitev so potniki in tovor, ki se prevaža. Še posebej so obremenjeni kombiji, tovornjaki. Ampak bistvo ostaja, da se največja obremenitev nikoli ne preseže. To pa že opazite, kdaj je breme preveliko.

Tudi priklopna vozila za gume pomenijo obremenitev. Prikolica, ki jo vlečete, je breme. Teža vpliva neposredno na pnevmatike. Drug dejavnik, ki vpliva na poškodbe in staranje, je pregrevanje. Do pregrevanja pride zaradi visokih hitrosti, premajhne napolnjenosti, ostrih robov pločnikov. Gume se pregrevajo, ko ostro zavijete, pri visoki hitrosti sunkovito zavirate. Če so zraven še visoke temperature, se lahko zgodi nenadna odpoved. Več neugodnih dejavnikov deluje hkrati, večja je verjetnost za poškodbe in krajša je življenska doba. Pomembno je, da redno preverjate tudi tlak v gumah!


O nas | Sodelujemo | Spletni piškotki | Splošni pogoji
Optimizacija spletnih strani. Vse pravice pridržane.